Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

Kdo nemáte nic konkretního a jen tak si chcete pokecat eventuálně si vylít srdce Obrazek , nebo poradit...tak můžete napsat sem.

 

 

 

Diskuse je otevřená...Obrazekpro všechny...

 

 

 

 

 

Račte vstoupit a POKECAT!!!

 

 

 

Pusinky Obrazekjsou přece na povídání - alias na kecání a LU-PUSINKY nemají žádnou výjimku.......

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Srdce

Komentáře

Přehled komentářů

pro Zenu,ale nejen pro ni

(Tereza, 12. 10. 2007 18:10)

Byla jsem u OL a vybojova si ten pendepon sama mi tuto lečbu nenavrhl,ale v zásadě byla pro budu chodit na injekce každé tři týdny aby se růžička zase nežačala rozvíjet akorád nevím jak dlouho je vhodné si nechat píchat pendepon můžeš mi prosím napsat jak dlouho jsi na této lečbě,předem moc děkuji,zároveň jsem moc ráda za tyto stránky,že si můžeme pomáhat v našich potížích protože spoléhat se na lékaře je stále obtížnější někdy mám pocit,že mi napíšou jen o co si řeknu.Mějte se prima a PA PA.

pro Agátu

(alík, 11. 10. 2007 17:46)

děkuji za odpověd dal by se sjogren léčit alternativní medicínou nemám ponětí co mě do budoucna čeká ví o tom někdo víc

pro Máju

(milena, 11. 10. 2007 14:55)

milena.vicanyova @seznam.cz

pro zenu

(Agata, 11. 10. 2007 13:48)

Ahoj zeniku,pokud vim, cysticka fibrosa se neda ziskat v prubehu zivota,musela by ses s ni narodit a projevy jsou hned v prvnich letech zivota.
Koukni se jeste poradne na diagnosu od doktorky a pokud s tim nic nedela, najdi si jinyho doktora!!!!!, cystickou fibrosu nemas na 99%,ale at te vysetrj,co to vlastne JE!
koukni se sem:
http://www.cba.muni.cz/olg/olg_aktuality_fibrosa.htm
nebo
http://ublg.lf2.cuni.cz/PACIENT/pacstazeni.html
..tam jsou informace o cysticke fibrose.
pa,mej se hezky,moc nevysavej a zjisti si,co pujde!!!!

maky

(janina, 11. 10. 2007 11:30)

ahoj, ja mela vyrazku ze zacatku a po medrolu zmizela. i ted se obcas objevi, staci zvednout davku a behem par dnu je to lepsi. je to individulani, chce to trpelivost.

Cystická fibroza

(Zena, 11. 10. 2007 0:18)

Taky bych potřebovala vyzvědět průběh této nemoci, máte některá tuto neblahou zkušenost?Když on ten neřád jeden Lupusík se nezpokojil jen z mou kůží, musel se vrazit na plíce.Nemohla jsem dýchat, v nemoc. léčba Prednizonem 30mg, nyní 10mg.Už je to 3/4 roku a stále ,když někam zpěchám,nebo řádím z vysavačem tak nemohu popadnout dech a když se chci nadechnout nebo zývnu, tak mě na té poztižené straně píchne.Plicní lékařka se k tomu zatím nijak nevyjádřila.Asi to bude na dlouhou cestu.Ahojky.

Prosím o radu

(Maky, 11. 10. 2007 0:15)

Žádám nějakou lupusinku o radu lupus mám 6let beru 5denně ale když se objeví ty svědívý exantémy také si zvednu dávku ale u prednisonu?! Dokrorce jsem to řekla moooc nadšená nebyla protože zase mám vlčí hlad a kynu ale to svědění se nedá vydržet.Chtěla jsem se zeptat dočetla jsem se že Medrol je šetrnější než ten hnusnej prednison.Ted jsem na 5 ale 20-30 jsem také brala koule zeměkoule.Zeptám se lékaře jestli mi nasadí medrol a nějaký vitamíny začali mi padat vlasy zachvíli budu vypáranej kulich co na to?děkuji a má nějaká lupusinka 2 miminka

Aliku

(agata, 10. 10. 2007 22:02)

https://lupusinky.estranky.cz/clanky/sle-pribuzna-onemocneni/sjogrenuv-syndrom

tady najdes nejvic o ss,snad ti neco z toho pomuze.Hlavne ze jsi hlidana na odbornem pracovisti a kontrolujou ti dalsi testy,a to hlavne z toho duvodu,aby se nepridalo dalsi onemocneni,ony se ty potvory autoimunitni sdruzujou...
Papa,drzim pesticky!!!!

Pro Milenu

(Maja, 9. 10. 2007 12:14)

Dobrý den děkuji za odpovědˇmohla by jste mi prosím napsat Vaši email adresu?Ráda bych se na něco optala.Děkuji hezký den Mája

Jájíně

(Zena, 9. 10. 2007 0:03)

Tak tě vítám do klubu,v kterém by nejradši žádná z nás nebyla,ale bohužel.Realita je jiná. Objevila se lupusinka, která je blízká méme věku.Jsme takové stařešinky,oproti těm mladým kočenám.Až se u tebe objeví chuť na psaní,napiš něco o tvém průběhu lupusu do,,Mám lupus no a co? Že to ale píšu já,která jsem ještě nebyla schopná nic velice napsat co jsem na stránkách.Musím se polepšit.Ahojky.

také si toužím trochu pokecat

(Jájina, 8. 10. 2007 15:22)

Ahoj děvčata ráda bych kdyby jste mě vzali mezi sebe, je mě 58 let lupus už mám 15 let, teď docela v pohodě ale nemám si s kým pokecat tak aspoň takto díky jste fajn

zene

(janina, 6. 10. 2007 19:13)

ahoj, adresa je: sedmitecneslunicko@centrum.cz - snad to pujde.

pro Máju

(milena, 3. 10. 2007 14:57)

Májo,opravdu si najděte imunologa.Má dcera19.let chodila do Revmatáku půl roku,chování p.doktorky bylo nesnesitelné.Našli jsme si nového doktora na Karláku v budově zvaná kachlikárna a jsme spokojeni.Udělali ji asi všechny odběry co existují,nasadili léčbu a co měsíc ji zvou na kontrolu.Dcera marodí se SLE již čtyři roky. Ahoj

pro Terezu

(Zena, 2. 10. 2007 23:23)

Tu krásu růžovou mívala i má matka v produktivním věku,a její bratr ji začal mívat dá se říct na stará kolena.Na můj dotaz,zda je růže dědičná mi bylo řečeno že nikoliv.Ale stejně si myslím,že nějaké rodové indispozice tam musí být,no nejsme lékaři.Já růži měla vždy na stejné noze,proto když si kupuji nové boty,musím zkoušet na té poztižené,je silnější.Všechny růže jsem měla velmi bolestivé,ale 3 byly uplně nejhorší,měla jsem nad 40 teplotu ,klepala se jak ratlík a zuby mi cvakaly.Bolestivé fleky jsem měla až na třísle a břichu.Píšeš,že u tebe bude zpouštěč stres. Já jsem o tom tehdy nepřemýšlela,protože tehdy jsem ještě nevěděla že mám lupus.Ale díky Agátce a těmto stránkám jsem chytřejší.A proto dnes můžu říct,že mě se růže udělala když jsem byla přetížená,přepracovaná.Jestly dobře čtu,měla jsi ji už v květnu,krátká doba.Kdo se má v tom našem těle vyznat.Ale každopádně si vybojuj Pendepon.Drž se.Ahojky.

dotaz na Zenu

(Tereza, 2. 10. 2007 17:00)

Chtěla bych se Tě(snad mohu tykat)zeptat řůži si měla tolikrát na tom samém místě nebo vždy někde jinde a ještě by mně zajímalo jesli si na sobě vypozorovala jesli toto onemocnění může být spuštěno také stresem v mém případě bych se k tomu přikláněla člověk má starosti tim pádem je tak trochu oslabený běží kolem něj vir a neštěstí je tu za pár dnů.Budu ráda,když napíšeš svoje poznatky k tomuto tématu věřím,že by to bylo poučné i pro ostatní lupusinky.Předem vřelé díky a PA PA.

majo

(janina, 2. 10. 2007 14:59)

vydeseny jsme byly vsichni, s tim se neda nic delat, je to hrozny obdobi, ale nezbude ti, nez se tim prokousat a pretrpet to, nez se situace uklidni. seber vsechny sily, a vyraz k imunologovi, bud dusledna a trvej na svym. hlavne se snaz uklidnit, protoze stres je to nejhorsi, co ted potrebujes. doktorum to obvykle dojde, az kdyz se neco stane. musis byt silna a bojovat, nedat na reci. takze vezmi rozum do hrsti a vyraz k imunologovi.

Majo

(Jarka Rad., 2. 10. 2007 13:59)

hele,jsi plná strachu a to já se ti nedivím,páč nevíš na čem jsi,tak ta nejistota je děsná....
Já bych se prostě pídila,všude kde tě napadne,obcházej doktory,zkus na imunologii,co si o tom myslí,prostě si nech znovu nabrat na imunologii náběry,zavolej tam,že chceš prostě jistotu,že máš strach a že se tam s tebou nikdo nebail a je to,neodmítnou tě...hlavně se neboj,nestahujse do kouta,pokud ti padají hodně vlasy a nebereš nějak moc léky,tak nějaký důvod to MUSÍ mít...hlavně bojuj!

Pro JArku Rad. a Janinu

(Maja, 2. 10. 2007 13:17)

Ahoj holky díky za zpravy. Je to zvláštní ještě před rokem jsem měla všechny výsledky dost pozitivní a ted v revmatáku mám jen jeden a to prý hraničně vyšší. Imunoglobulíny jsem měla zvýšené dost a tu je mám v pořádku. Připadala jsem si tam jak magor, který si tam přišel jen se ulít z práce.Paní doktorka mi řekla že jsem zdravá a že mám vysoké ASLO prý to bude ,že trpím na angíny jenže já jsem jí řekla že jsem měla angínu jednou a top když mi bylo 15 a ted je mi 30 tak ona argumentovala že je to od zubů a ta šíleená únava prý je stresem.Fakt si připadám jak idiot. šla jsem tam hlavně kvůli mimču a to prý mít mohu. V závěru zprávy se píše že lupus není toho času aktivní a prokázán.Asi jsem hypochondr. Vypadávají mi vlasy jak nikdy ale na to nereagovali. Asi to časem zkusím jinde.Holyk mějte se a díky

majo

(janina, 1. 10. 2007 20:29)

muzu te "uklidni"t, ze nejsi jedina, kdo ma z revmataku takove zkusenosti. nekteri maji dost otresne...ja to vubec nechapu, ale nechci se uz k tomu vracet. to obdobi se snazim vymazat ze sveho zivota. neboj a vydrz, diagnostika trva dele, a je to utok na nervy. tak se nenech vytocit, kdyz veci nepujdou, jak bys chtela.. uvidis, ze se to zlepsi. jenom chci rict, ze mas PRAVO lecbu na revmataku odmitnout a jit jinam, kamkoliv, kde se te budou ochotni ujmout. neklesej na mysli, takova mista existuji. ja treba chodim k uplne "normalni" neurolozce a dokazala mi pomoct tam, kde nedokazali (nebo nechteli) na spickovem pracovisti. co by se zabyvali, pani doktori,ze. musis se s tim holt smirit a bojovat - to je moderni medicina. nase diagnoza je zvlastni a dost promenliva, coz jsem tedy taky zazila na vlastni kuzi, ale casem se s tim naucis zit, fakt se neboj. jako na revmataku to vsude nechodi. zkus najit treba ted dobreho imunologa, at mas neco v ruce, imunologicke testy jsou dost dulezite, z hlediska protilatek, i treba infekci. pozna se tam kazdy "neporadek". ty infekce budou ted dost aktualni. tak je dobry to sledovat. jestli ti muzu poradit, s antibiotiky moc nehazarduj. je to spis pro zlost a brala bych je az kdyz by to bylo nevyhnutelne nutny. to je na tobe. ja si to vyhadam a necham si je dat, az kdyz jde doopravdy do tuhyho. nastesti to neni moc casto, telo se bez nich lip regeneruje, a protoze se ucim odpocivat, tak se tolik nepretezuju. s tou kortikoidni masti bych taky byla opatrna - rychle zabira, ale casem ztraci ucinnost a kuze se po ni dost ztencuje, coz neni zrovna moc dobre. to, co zpusobiá, se tezko napravuje. zkus prirodni prostredky - zapatrej - je jich vic nez dost (i tady na strankach).
tak se drz a kdyby neco tak napis, jak pokracujes. hlavne nehazej flintu do zita a snaz se zustat v klidu - to je nejvic potreba, hlavne ted na podzim.

Majo

(Jarka Rad., 1. 10. 2007 14:19)

taky tě zdravím a to je fakt síla!jsem snad i štastná,že to mám nejvíc na ledvinách a tak jezdím na kliniku na Karlák...já se schválně zeptám,kam odtud posílají...
moje rada na tvář nic nedávej...kortikoidní mast pomůže,ale musíš jen málo a krátce...mě se tedy nejvíc osvědčilo plet. mléko z lekárny s Panthenolem a BEZ parfemace....sice to trvá déle,ale nic dalšího se neděje...v létě jsem si užila se slunčkem,měla jsem fleky jak blbec a taky mi to zklidnilo...neboj,najdem tady s holkama nějakou cestu....
máš tedy jen pár Znaků na lupus?přímo ti ho nepotvrdili? a řekli ti aspon co? jaký výsledky k tomu jdou a jaké jsou v pořádku?
koukni na diagnosu,nahoře,Agátky tam vypsala,jaký kriteria musí lupus "splnovat" a porovnej to ve výsledcích ve zprávě...


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97

následující »