Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

Kdo nemáte nic konkretního a jen tak si chcete pokecat eventuálně si vylít srdce Obrazek , nebo poradit...tak můžete napsat sem.

 

 

 

Diskuse je otevřená...Obrazekpro všechny...

 

 

 

 

 

Račte vstoupit a POKECAT!!!

 

 

 

Pusinky Obrazekjsou přece na povídání - alias na kecání a LU-PUSINKY nemají žádnou výjimku.......

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Srdce

Komentáře

Přehled komentářů

Re: Re: Pozitivita na lupus

(agata, 25. 3. 2013 9:59)

S lupusem se dá žít celkem v klidu, k tomu mají přispět i tyto stránky. Je ještě diskuse na Facebooku, přijd mezi nás, je to tam prima a hodně to pomáhá :o))Skupina se jmenuje LUPUS čr.
ahoj

Re: Pozitivita na lupus

(JarkaR., 28. 3. 2013 8:16)

Matrino,především přijměte upřímnou soustrast.
Mám lupus 14,5 r. s postižením víc jak vše co píšešte,ale nezvdávám nic,žiji skoro normální život,mám plný ID a tedy klid doma.Aktivity lupusu jak se dočtete jsou různé,postižení také...
To že máte zjištěné nějaké hladiny,které ukazují na lupus nemusí nic znamenat.
Moje starší dcera má cca od 1r. vyšší autoimunitu,dnes je jí 22 a nikdy nic se neprojevilo. Uvažuji jí zas nechat zkontrolovat testy,jen pro klid,ale pubertu ustála,ani není nemocná,ljen běžně a občas.Druhá je taky zdravá.
Jak píší holky,objednejte se někam na imunologii,řekněte jim svůj problém a oni si Vás už ohlídají.
Co Vám já můžu poradit?Za ty roky pozorování a taky vzpomínek PROČ? si ymslím,že největší nepřítel je stres a to doslova.
Nestresujte se tedy tím,že byste něco zdědila,nemyslím si to,několikrát jsem tohle probírala s lékaři kvůli svým dětem,žádný mi to nepotvrdil.
Imunita je složitá a co dostaneme do vínku,to máme.myslím si,že máte "silnou" imunitu,podobně jako moje dcera,která v tom 1.roce onemocněla autoimunní neutropenií....vše bylo zřejmě reakce orgainsmu na prodělanou virozu.Držte se a nebojte se,nedělejte si zbytečně strach.Zdravím Vás.JR

???

(Iwa 27 rokov,Slovensko, 14. 3. 2013 14:52)

Dobrý deň,
chcem sa všeobecne všetkých opýtať:

- chápem,že ak už má človek SLE a uznajú mu invalidný dôchodok,tak môže prácu (ak vládze) hľadať medzi ponukami pre ZŤP (podľa % postihnutia)..
Ale,ako ste to všetko riešili,keď bolo u Vás ešte len podozrenie na SLE, ale aj tak musíte chodiť pravidelne na kontroly (odbery krvi,rôzne vyšetrenia) a nemohli ste si nájsť prácu,pretože ktorá firma by Vás tak často "púšťala" k lekárom, aj keď ste ešte akože zdravý? Ako si nájsť takto prácu? Brigády by boli dobré z časového hľadiska, ale na Slovensku od tohto r. 2013 uzákonili také zákony na brigády na dohody,že to všetko ešte sťažuje -(je tam strašne veľa byrokracie a behania kvôli napr. jednej jedinej brigáde do zdrav. poisťovne - prihlasovať a odhlasovať sa stále...pretože nie som na úrade práce a ani to nie je možné,keďže bývam ďaleko od mesta svojho trvalého pobytu a teda si platím zdravotnú poistku sama)...dúfam,že chápete,ako to myslím. Takže pokiaľ by to nebola dlhodobá brigáda v kuse,tak to nemá zmysel--a takú som ešte nenašla,keďže ,ak si sám hľadáte prácu a nemáte známosti,tak máte nulovú šancu.
Už neviem,čo mám robiť - mám VŠ a pedagogické minimum, chcela by som pracovať s deťmi,ale nevadí mi aj iná práca na TPP..ale kde budú tolerovať moje časté absencie kvôli kontrolám???
Ešte počas VŠ som mala brigády,ale to boli aj lepšie -staré-zákony ešte u nás na SVK a halvne nechodila som tak často ku lekárom...ale teraz už vôbec nič-aj keď je nejaká normálna ponuka,tak vždy pre niečo napr. nemôžem - buď v dni,ktoré sa má nastúpiť mám kontroly,alebo je to napr. práca vonku v zime a chlade a to by som dlhodobo nezvládla,po čase by som bola prechladená a myslím,že skoro každý človek.

Nečakám,že mi tu niekto pomôže,len už neviem,čo mám robiť,kde sa obrátiť..len mi napíšte,aké sú vaše skúsenosti...Už asi 2 pol roka som nemala žiadnu brigádu a hľadám si denno denne....

VĎAKA!

vyšetření u zdravého člověka

(Denisa, 26. 2. 2013 14:23)

Ahoj,
hledala jsem v různých diskuzích, ale nikde jsem nenašla odpověď na moji otázku, tak třeba u vás budu mít štěstí. Manželův tatnínek měl lupus na který taky umřel. Manžel žádné příznaky lupusu nemá. Bylo by však možné udělat vyšetření, zda-li souhra genů neukazuje na lupus? A tak by mohl být k sobě "opatrnější" a snažil se alespoň částečně k možnému propuknutí předejít.
Děkuji za odpověď.
Denisa

Re: vyšetření u zdravého člověka

(agata, 26. 2. 2013 14:33)

Dobrý den, zatí nejsou známy žádné geny, které by "mohly za dědění lupusu, obecně se říká, že se dědí dispozice k autoimunitě /dispozice imun.systému reagovat proti vlastním tkánm s větší pohotovostí), ale jak? nikdo neví. Probíhají po světě výzkumy, výsledek zatím nic jistého.
O dědění SLE najdete info tady:
https://lupusinky.estranky.cz/clanky/nejcastejsi-otazky-a-odpovedi/je-lupus-deticny_.html
Jak být na sebe opatrný, něco najdete zde:
https://lupusinky.estranky.cz/clanky/zivot-s-lupusem/rizikove-faktory-lupusu.html
Jinak ale nemusíte ístrach, předpověd přežití s nemocí lupusu /prognosa/ je mnohem lepší než před lety, povědomí je větší, diagnostika přesnějí a hlavně, jsou učinné léky, které umí imunitu zktrotit. Hlavní je: udělat dagnosu včas, dokud nejsou moc poškozeny orgány.
Dědí se tento sklon spíše v ženské lini, takže pokud máte dcery, byla bych opatrná i na ně, hlavně třeba z hlediska očkování /možný aktivátor autoimunity/.
Info o prognose nemoci: https://lupusinky.estranky.cz/clanky/zivot-s-lupusem/prognosa-lupusu.html
Příčiny sle:
https://lupusinky.estranky.cz/clanky/nejcastejsi-otazky-a-odpovedi/priciny-lupusu-jsou-nejake-konkretni_.html
Pokud byste ještě něco potřebovala, napište mi i na mail: lupusinky@centrum.cz
díky Agata

Re: vyšetření u zdravého člověka

(Alena, 8. 3. 2013 17:01)

Gentické vyšetření je, přesně jak píše Agátka, nic nevypovídající. Předpokládá se určitá predispozice u genů HLA třídy (konkrétně DR 2 a DR3) jejich pozitivita ale znamená pouze predispozici a nikdo nedokáže s jistotou říct, jestli se u daného člověka onemocnění projeví ve své klinické podobě, protože je multifaktoriální a roli zde může hrát životní prostředí, virové infekce (hl.viry jako Ebstein-Barrové, cytomegalovirus, ale i bakteriální infekce), apod.
Pokud by bylo nějaké podezření nebo pro jistotu - větší výpovědní hodnotu by mohly mít testy autoprotilátek (kontrola titru) - ty můžou být zvýšené i několik let před klinickými projevy onemocnění. Netuším, jestli se to ale v praxi běžně provádí...můžu ale zjistit info přímo z genetiky

Lupus anticoaguans fosfolipidový syndrom

(Andrea, 7. 2. 2013 17:32)

Ani neviete ako som sa potešila, keď som našla Vašu stránku. Mám sedem rokov lupus anticoaguans fosfolipidový syndrom a ešte som nestretla nikoho s touto diagnózou. Síce som o tejto forme zatiaľ nenašla nič ani na Vašej stránke, ale možno som zle hľadala. Keďže je to lupus, tak dúfam, že smiem patriť medzi Vás. Ak mi viete poradiť ohľadom mojej diagnózy, alebo poznáte niekoho, kto ju má, budem rada. Prajem všetkým krásny požehnaný deň!

Re: Lupus anticoaguans fosfolipidový syndrom

(agata, 8. 2. 2013 16:44)

Andrejko, na Facebooku je stráka o lupusu, jmenuje se LUPUS čr, uzavřená skupina,kde lze najít soustu rad a i spřízněné duše se stejnou nebo podobnou dg. Přijd, není ptřeba jméno, stačí nick..ahoj Agata

Re: Lupus anticoaguans fosfolipidový syndrom

(Radek, 13. 2. 2013 15:09)

Ahoj Andreo,
také mám formu lupusu anticoaguans fosfolipidový syndrom. Jsou s tím spojené trombotické žilní stavy a jejich neprůchodnosti, jestli i u tebe...jestli budeš chtít, můžeme pokecat více na mailu.

Re: Re: Lupus anticoaguans fosfolipidový syndrom

(Andrea, 26. 2. 2013 22:42)

Ahoj, Radek, prepáč, že sa ozývam neskôr, znovu som mala menšiu pľúcnu embóliu, tak píšem až teraz. Môj mail je ajateplanova@gmail.com

Odměníme Vás

(vinylka, 26. 2. 2013 15:11)

Za každý den, kdy se přihlásíte na kupi, získáte 1 kupíka. To je fajn, že?
Odměny za používání kupi
Již při samotné registraci získáte 25 kupíků. Dalších 25 kupíků získáte za první nastavení hlídání jakéhokoliv produktu nebo kategorie.. . . Jakmile nasbíráte dostatečný počet kupíků, můžete si objednat odměnu.. Poukázky do tesca v hodnotě 200,500 a 1000 Kč ZDARMA..
http://www.kupi.cz/?u=bu6pa

zivot s lupusom

(riana, 17. 2. 2013 15:59)

Trpim lupusom uz viac ako 5 rokov.uz som sa s tym zmiernila a niako sa to da vydrzat. aj teraz prave cakam vysledky y vysetrenia z Piestan.Pravidelne absolvujem kontrolne vysetrenia stav sa mi nezhorsil, co je upukojujuci.Dufam.ze sa to tak zostane.

Re: zivot s lupusom

(agata, 17. 2. 2013 17:49)

S lupusem se dá žít celkem v klidu, k tomu mají přispět i tyto stránky. Je ještě diskuse na Facebooku, přijd mezi nás, je to tam prima a hodně to pomáhá :o))Skupina se jmenuje LUPUS čr.
ahoj

Re: zivot s lupusom

(Barbora, 23. 2. 2013 23:08)

Ahoj,
ja mam lupus uz 10 rokov, bojujem ako sa da. Zatial sa drzim ... keby bolo stale tak dobre ako teraz ... v Piestanoch som sa zoznamila s niekolkymi pacientkami a "zalozili" sme si Klub Motylik. Velmi mi to pomaha, ked mozem niekomu zavolat alebo napisat ked mi nie je najlepsie. Mame uz aj web stranku, len je akosi malo navstevovana ... nechcela by si sa k nam pridat? anonymita je zarucena ... ak Ti bude niekedy smutno, napis klubmotylik@gmail.com

Re: Re: zivot s lupusom

(Agata, 24. 2. 2013 10:05)

Barborko, psala jsem ti, jestli byste nechtěli pro vaše členy info naramky s napisem SLE a čislem na lekařskou pohotovost. Jsou ale i krásné a jeden ve tmě svítí!!!! Snad byste je využili, podivej se sem: https://lupusinky.estranky.cz/clanky/prakticke-naramky-s-napisem-sle-ke-koupi.html
Taky bych uvtala, kdybyste měli na vašich stránkách odkaz na naše, já dám samo odkaz na moje výměnou. Ozvi se mi, prosím. Agata

Re: Re: Re: zivot s lupusom

(agata, 24. 2. 2013 10:10)

Ještě dovětek k vašemu WEBU. Nemohu jej ve vyhledávači najít, proto asi není navštěvovaný. Mohli byste oslovit webmatera, aby jej dal zaregistrvat do velkych vyhledavačů..google, seznam.sk a další aspon vaše, jinak se ke stránkám málokdo propracuje. Je to za poplatek, ale není velký a přinese to obrovský užitek. papa.
Agatamoc zdraví na Slovensko

Re: Re: Re: Re: zivot s lupusom

(Barbora, 24. 2. 2013 21:53)

Ahoj Agatka,
ziadny mail od Teba som nedostala, ale to nevadi, nieco ma dnes tahalo na Vasu stranku :-) prekontrolujem ten mail a co sa tyka tej registracie, tak sa na to opytam nasho spravcu. Nasa stranka je www.zivotslupusom.sk
a prepojenie na Vasu stranku tam uz mame ...
Dakujem za dobry napad s tymi naramkami. Porozpravame sa o tom s dievcatami ... mohli by sme si nejake objednat a pouzit ich v maji na svetovy den lupusu. Este raz srdecna vdaka.

ANA

(Jana.., 24. 2. 2013 16:48)

Ahoj všem, prosím o radu. Asi půl roku mě pobolívají klouby - střídavě, ne pořád. Z krevních testů na revmatologii vyšly silně pozitivní ANA - zrnitá struktura jádra (titr přes 2500). Klouby mi neotékají, ale stává se, že v nich cítím horkost. Typického motýla nemám, ale v poslední době mám čím dál častěji různé červené flíčky na obličeji. Bude mi padesát a tady čtu, že jste většinou onemocněly v mládí, tak nevím... Na další konrolu jdu až v dubnu, ta nejistota je nepříjemná. Může se jednat o první příznaky SLE?

antikoncepce?

(nika, 21. 2. 2013 22:29)

ahojky,prosím o radu...jaké mate zkušenosti s antikoncepcí??? beru 10let loette ale kvuli lupusu uvazuji o sterilizaci....podelte se prosím o své zkusenosti,,diky

Re: antikoncepce?

(agata, 22. 2. 2013 0:48)

Lupus se s HA neslučuje, zkuste nehormonální, sterilizace je strašný zásah do těla, to bych dala až na poslední dobrou...
Info: https://lupusinky.estranky.cz/clanky/nejcastejsi-otazky-a-odpovedi/nehormonalni-antikoncepce..html


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97

následující »