Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

Kdo nemáte nic konkretního a jen tak si chcete pokecat eventuálně si vylít srdce Obrazek , nebo poradit...tak můžete napsat sem.

 

 

 

Diskuse je otevřená...Obrazekpro všechny...

 

 

 

 

 

Račte vstoupit a POKECAT!!!

 

 

 

Pusinky Obrazekjsou přece na povídání - alias na kecání a LU-PUSINKY nemají žádnou výjimku.......

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Srdce

Komentáře

Přehled komentářů

:-)

(Petra 30, 20. 6. 2010 12:48)

ahoj holky, zdravím tě Jani (už se asi známe, že :-), je fajn si číst, že někdo taky řeší stravu.
Druhů rostlinného masa je povícero: např. robi, seitan..
Moc miluju robi, seitan mi tolik nechutná.
http://www.robi.cz/home/cojetorobi
Je to opravdu moc chutné, a zvlášť když se to dobře upraví, tak rozdíl maso-robi není příliš poznat.
Také díky za tipy na obchůdky, nakupovala jsem jinde, a nebyla moc spokojená. To internetové nakupování je naprosto super.
Jinak ve zdravé výživě se dá koupit i rostlinná klobása :-), a když se tepelně upraví, tak to není taky špatné, ale už tomu moc nevěřím - je tam docela dost barviv.
Ale dělá se taky rostlinný prejt (v takovém střívku, je tam hodně namletých semínek), a ten když se ohřeje, tak je taky moc moc dobrý.
Tak držím palce.
Také mám slabost pro anglickou slaninu :-), něco jako monty džek a sýr :-) (jeden kreslený seriál).
Petra

Pro Jarku

(Janina, 18. 6. 2010 19:34)

Ahoj Jarko,
mrzi mne, ze mas takove potize, snad se to brzy vyresi. jak uz jsem kdysi psala, mne se nejvic osvedcilo udrzovat se co nejvic v pohode, vim, ze se to lehko rika, hur plni, ale pro mne je to zasadni vec, tak se snazim to co nejvic dodrzovat.

co se tyce toho cukru v krvi - nebala bych se toho, nevim, kolik mas a za jakych okolnosti, ale muze to stoupnout pri zvyseni kortikoidu. ja mela na vyssich davkach - kolem 32 mg medrolu denne - to bylo zpocatku - bezne cukr i 15 (norma je myslim 6) a nic se nestalo. nicmene asi je dobre to hlidat, ale rekla bych, ze by to melo slezt, az Ti snizi davky.

s tim jidlem - maso se da castecne nahradit rostlinnou bilkovinou, myslim, ze uz tady o tom psala Agata. neco doda taky zelenina a "zrni"(napriklad pohanka, jahly, oves (ma hodne zivin, opravdu). pokud mas potize do sebe neco dostat, jsou dobre kase). ja kdyz do sebe nemuzu nic nasoukat, tak se snazim aspon pit odvary - treba s ryze, ovsa, do toho trochu rozmixovane zeleniny, atd. ma to hodne zivin, a kdyz zaludek stavkuje, tak se to da.
hodne se mi osvedcila strava podle rocnich obdobi, ale asi to neni pro kazdeho, chce to vetsinou hodne prehodnotit jidelnicek.

cukr - Jarko, mne se opravdu dobre osvedcila jablecna stava jako sladidlo - je to velmi jemna husta stava z vylisovanych jablek - da se koupit ve zdrave vyzive, nebo objednat po internetu. ja takhle bezne objednavam treba na fairtradecentrum.cz nebo na bioobchod.cz, jsou velmi mili, vstricni a ochotni. objednavani je velmi jednoduche, zvladnu to i ja, a to je co rict :)) posles objednavku a obvykle do dvou,tri dnu prijde na dobirku balik s objednavkou. vzdycky mi prislo vsechno a velmi peclive zabaleno - mam s nimi dobre zkusenosti. kdybys neco u Vas v obchudku nesehnala, da se to pripadne objednat takto.
ta jablecna stava se mi fakt docela osvedcila, rychle se vstrebava ze zaludku, neni potreba nic moc stepit, tak organismus nema velkou praci a neubira Ti to cennou energii.
nekdy je i hnedy nerafinovany cukr tezky, organismus s tim ma praci a kdyz cloveku neni nejlip, tak mu to neprida. ja se snazim, aby se vsechno pokud mozno co nejrychleji vstrebalo, aby se vynalozilo co nejmene energie "na zpracovani".
ja chodim k odbornikovi na vyzivu, ale chapu, ze ne kazdy ma cas a energii :)

omlouvam se za dlouhy prispevek, snad Ti to k necemu bude.

mej se pekne, a at se vse brzy zlepsi.

Janina

Pro Jarku

(Petra 30, 18. 6. 2010 12:24)

Ahoj Jarko,budu Ti moc držet palce, aby sis našla svou cestu - co Ti sedí a co ne..
docela zajímavý je tento web:
http://www.varimezdrave.cz/
Ta paní měla problémy se slinivkou - a ten web je o hledání její cesty k jídlu, třeba tě tam něco bude inspirovat.
Já tam našla inspiraci, jak upravovat luštěniny, abych je mohla jíst taky (nedělaly mi předtím dobře). Je tam i nový link na kuchařku -vaříme bez cukru, tak třeba tam také něco najdeš...
Co se týká čajů - makrobiotika doporučuje tyto čaje:
KUKICHA a HOJICHA (roasted bancha) - mají je i v obchodech se zdravou výživou - stojí kolem 70 Kč a vydrží mi tak měsíc.Jsou to jemné čaje na žaludek (je to pražený zelený čaj) + kukicha jsou větvičky ze zel. čajovníku.
Nejradši mám přímo BANCHU (ale musí být v orig. balení) - to je velmi jemný, zelený japonský čaj, velmi odlišný od toho, co si představujeme běžně pod zeleným čajem. Je to všechno jeden STROM, jde jen o etapu sklizně a o to co se sbírá...

A dobrý je také čaj MU (makrobiot.) - ten je sice takový nasládlý, tolik mi nechutná, ale výborný na trávení, má spoustu živin.
Tak držím palce, měj se hezky.
Petra

pro Agátku

(Jar.Rad., 18. 6. 2010 7:52)

Ahoj,zdravím Tě!Děkuju za odkaz,všcehno prošmejdím a zkusím sehnat,ve městě je "zdravý"obchod ,tak třeba něco seženu,jen se tam dostat,ještě mi nejde řídit,ale ono to povolí!jsem ted na 24 Medrolu,jak pucka,no ale už se mi snad tváře nebudou nadouvat dál...vydržím...jako vždycky:-))

pro Petru

(Jar.Rad., 18. 6. 2010 7:49)

Ahoj Petro,děkuju za povídání,vlastně taky nesladím skoro nic...buchtu si dám asi jako Ty,ten tmavýž cukr používám do jídla,např. přisladit rajskou apod...jinak vlastně já nesladím ani čaj,kafe apod...ale ráno do čaje mám ráda štávu...kupuju aspon tu bez chem.přísad Jupí... a přes den piju neslazený tm. čaj,ovocné a zepené mi vůbec nesnese žaludek a netuším proč...
U mě největší asi problém je vysadit uzeniny...jím tedy šunky,žádné jiné uzeniny ne,ale chci se naučit víc nahradit maso jinýmy bílkovinama...zatím v tom mám hotový guláš:-))...pročítávám na netu různé stránky a informace...tak snad se mi časem povede můj jídleníček upravit tak,aby mi to "sedlo".

Jarušce

(Agata, 14. 6. 2010 21:43)

AHOj - Jaruško,
já časem nějaké pojednání o cukrovce udělám, ale ted fakt nemám ani chlup času navíc.Jen mě napadlo,že bys přivítala info o sladidle při cukrovce povoleném a tím je rostina stevie, info např zde ( http://stevia.ic.cz/) nebo jinde na netu. Je úúžasná,jemně sladká chut a přírodní!!!!já ji používám i do kafička a fakt v pohodě.
Papa Agata ,at se ti lupík zas brzo schová do boudy, aby mohly jít kortikoidy dolů..:o)))

pro Jarku

(Petra 30, 14. 6. 2010 20:43)

Ahoj Jarko,
jídlo dělá hodně, a bohužel se o tom u nás moc nemluví ke škodě věci. Ale dobrý lékař poradí i takové věci. Nedávno jsem četla článek doc. Horáka o SLE ani v jednom odstavci psal, že nelze vyloučit vliv stravy na průběh nemoci (tuším že psal o snížení tuku - v souvislosti s činností ledvin).
Ani ten hnědý cukr by se neměl používat :-), taky jsem byla překvapená, ale i to je stále cukr. Radila jsem se o tom se dvěma odborníky na výživu - (jedna paní se specializuje na makrobiotiku) a oba jasně řekli cukr ne.
Větší problém pro mě bylo omezení soli.. to je dost umění. A taky abstťák po glutamátu sodném :-). ale to už jsem překonala.
Dobře sestavené jídlo moc pomáhá. Já začínala tak, že jsem si nechala sestavit jídelníček podle zásad makrobiotiky, ročních období a data narození, pak jsm si objela pár kurzů makrobiot. vaření, a od té doby jsem najela na relativně dobrý systém, který mi nezabírá moc času... nejsem ortodox makrobiotik :-) Když nám skorotchýně přinese nějaou dobrou normální buchtu, tak ji vždy s láskou sním :-). Pravda, vezmu si jeden kousek, a je to tak jednou za 14 dní, ale vždy říkám, že je to snědeno s láskou :-) :-).
Vzala jsem si z makrobiot. to, co mi dělá dobře - hlavně vydatné zeleninové polévky, ty jsou úžasné na trávení. A kaše z rýžových a ovesných vloček ke sndani.
Mám trochu zhoršené trávení, ale od té doby, co jím takto, tak s tím nemám absolutně žádné problémy. Když náhodou sním něco špatného, co mi nesedne - tak vím, co si uvařit, aby mi bylo dobře. Takže to funguje. Člověk se pak cítí lépe fyzicky i duševně. Tak držím palce s tím cukrem. Výsledky určitě stojí za to.
Petra

Trocha bulváru...

(odkaz na článek, 14. 6. 2010 13:48)

http://zdravi.centrum.cz/novinky/2010/6/14/galerie/lady-gaga-ma-vlka-podivejte-se/ Citují tam i tyhle stránky :-)

pro Petru

(Jar.Rad., 14. 6. 2010 8:13)

Prosím promin za ty chyby,píšu a nečtu to po sobě,pak to taky tak vypadá!!

pro Petru

(Jar.Rad., 14. 6. 2010 8:11)

Ahoj Petro,
děkuju za odkazy,mám je pročtené už dříve,ale i tak děkuji:-))!kamarád jí užívá,když je mu hůř,říká,že si stříkne jen tak velikost hrášku pod jazyk,uchovává si to v mrazáku.nevím,můžu se na to vše vyptat.Věřím,že ví co dělá,včely chvají hoooodně dlouho a mají vyhlášený med,lepší jsem opravdu neměla!
ty stavy hypoglykemie už poznám,výkyvy "cukru" jsem už měla a vždycky,když se mi to rozjede a nasadí vys. dávky Prednisonu,ted mám Medrol a je to stejné,i otoky.Zdá se to ted lepší,co jsme si zas upravila pravidelně jídlo,dávky,já ani nějak nesladím,ovoce si dám ráda a mám doma tmavý cukr.Když se nenajím pravidelně,je mi špatně a vím,že to z kortikoidů není....z těch jsou akorát tak chutě,ale hlad teda ne:-))
optimistická se nsažím být pořád a taky s tím pořád bojuju:-))...
Ještě si tu přemýšlím,že co jsem si zas upravila poraviny a pravidelnost v jídle,přestaly mě bolet i játra...věřím,že to spolu nějak souvisí....vždycky je nástup z pořátku nejhorší zátěž,ale pak je časem líp a líp...
Hezký den,děkuji a měj se hezky.Jarka

mateří kašička a spol

(Petra 30, 13. 6. 2010 18:38)

Milá Jarko ,
(usuzuju na jméno dle zkratky :-).
O mateří kašičce nám psala Agátka v jedněch NOVINEČKÁCH, co občas posílá, jako dáreček: kopíruju s laskavým svolením ty linky:
http://ovcsvpardubice.blog.cz/0812/materi-kasicka-zpomaluje-nastup-systemoveho-lupus-erythematodes
http://doplnky-stravy.abecedazdravi.cz/materi-kasicka-prospiva-i-nam-nebo-jenom-vceli-kralovne¨

Takže pokud máš možnost přímo od zdroje, tak bych to určo vyzkoušela, a pak nám o tom třeba napiš :-), dají se koupit i kapsle..

Také by mě zajímaly informace o té sekundární cukrovky - hlavně,jak to pozná. Já si teda dávám pozor už od začátku, neb vím o tomto riziku, zcela jsem vynechala slazení cukrem, a dokonce i medem - sladím vše výhradně rýžovým sladem a výjimečně rýžovým sirupem. Buchtu třeba sladím přímo ovocem - např. rozmixuju datle, rozinky..
Nejdřív jsem si myslela, že to nepůjde, ale byla jsem překvapená jak je to lehké :-).

ADY - na těchto stránkách je spousta inspirace a energie a od té doby, co sem chodím, tak jsem se hodně posunula a ušla velký kus cesty. Ano, Agátka je naše sluníčko. Přeji, aby ses stále držela na optimistické vlně :-) to je základ všeho.
Petra

Agátko

(Jar.Rad., 12. 6. 2010 6:46)

ještě....mě zaujal článek o mateří kašičce...mám kamaráda,který má včely, a nabízel mi MK...užívá si jí sám,má RS a říká,že je to lepší...zajímavé čtení!díky!!!:-))

Agátko

(Jar.Rad., 12. 6. 2010 6:40)

díky,našla jsem plno článků,já vždycky jdu nejdřív sem:-)),šlo mi hlavně po pocity,příznaky...protože jsme si připadala jak blázen a ono to zřejmě bylo k tomu...srovnala jsme si stravu,intervaly a je to lepší...už jsme to mívala,ale asi se to pokaždé chová jinak...tak další zkušenost:-))haha,aspon mám důvod jíst častěji!zdravím Jarka

Kačce a všem

(Ady, 11. 6. 2010 14:15)

Díky za inspiraci s 24 hod. vzorkem i za zkušenosti s krví na kapesníku apod. Jazyk mě nedávno též hodně pálil nebo spíš celkově sliznice v dut. ústní, zvýšená citlivost. Teď už je to zase lepší, tak uvidím, jak to bude dál vypadat. Nechci se moc pozorovat a příliš se těmi případnými projevy zaobírat, na druhou stranu si zjišťuju informace o SLE, zajímá mě hlavně patogeneze konkrétních klinických projevů.
Dnes jsem konečně dočetla celé tohle diskuzní vlákno a seznámila se tak trochu s vašimi osudy. Jste všechny statečné (i všichni muži, co se tu mihli) a dost inspirativní. Já nemám žádné výrazné problémy, léky je úspěšně tlumí, ale během minulého týdne jsem si prošla "smiřovací" fází (navzdory tomu, že je u mě SLE pouze suspektní) a s tím spojenou "depresí". Nicméně teď už jsem zase na své obvyklé optimistické hladině, určitě je to i díky vám z výše uvedených důvodů. Takže vám tímto moc děkuju, Agátce pak zvlášť za tyhle skvělé stránky, cítím se s vámi dobře :-) Tak se opatrujte! Ady (našla jsem v diskuzi jmenovkyni, takže už používám zkrácenou formu)

adele-kapesnik

(kačka, 11. 6. 2010 13:49)

jeste jsem chtela k te krvi na kapesniku. mne se zacala vzdy objevovat pri zhorseni nemoci, resp. pri postizeni sliznic vaskulitidou. ale bylo to spolecne s jinymi symptomy jako palici jazyk, oci, atd. plus kozni projevy, zpocatku jen lehce nenapadne se olupujíci nos az nakonec erzten ve tvari. bylo to vsechno dost nenapadny a postupne se to zhorsovalo.. nasadili mi pak zpet plaquenil a srovnalo se to. nechci te strasit, ale mohlo by to byt spojeno s tim lupusem. ale taky ma vliv unava , vitaminy atd.. ale je pravda, ze tim jsem se utesovala ja taky a nakonec to opravdu bylo od nemoci.tak o svych potizich rekni lékari, o vsech. ahoj a hodne stesti a lepsi zdavi :)

adéle-vzorek moči

(kačka, 11. 6. 2010 13:40)

ahoj adélo,ja sbíram do čistých pet lahví pomocí trychtyře a pak to nakonec naleju do cistého kýblu, zamíchám a vezmu vzorek.pak to vsechno postupne prelivam starou lahvickou pro kojence po 2OOml zpet a přictu jeste objem zkumavky.tenhle system se mi osvedcil i jako rychly a presny. navic 1,5 l lahve mi dobre vyjdou na 7x200ml, takze kdyz si nejsem obcas jista, zda jsem uz zapocitala ci ne, je to dobra zpetna kontrola. lit to zpet do lahvi je sikovny, kdyz si nejsi v rannim spechu jista, zes to spocetla dobre, tak to prepoctes znovu :) uz se mi to parkrat stalo :)

Pro Mariána

(Ady, 11. 6. 2010 12:15)

Ahoj, Klasická medicína zatím neumí vyléčit příčinu atopického ekzému, tak bych zkoušela celostní léčbu , např. homeopatii, autopatii, čínskou medicínu a další alternativy. Od věci by nebyla detoxikace, např. dr. Jonáše, je toho spousta...

ATIPICKÝ EKSEM

(Marian, 11. 6. 2010 7:47)

AHOJ nikdy předtím jsem ho neměl ,3 roky sním zapasim.Paní prymařka mi řekla co prej chci že jsem se tak narodi,3* za sebo po +- po 3 tejdnech stim ležel na kožnim.Po 4 jsem zašel do nemocnice zas oteklý červený roškrabaný do krve,nevispalý a pani prymařka mi řekla zde nemůžete bydlet,podlouhim přemlouvání mi píchla kortokidy a řekla přiťte za měsíc.Já jsem zajel do krajský nemosnice,tam se semnou bavily uplně jinak.Byl jsem naléčení tam jsem po 2 dnech zas se osipal prymář mi řekl pojedete domu do nemocnice,po 2 dnech se můj stav začal zlepšovat.Tak mi pobyt pro dloužil.Po příjezdu domů jsem se po 3 tejdech zas osipal a skončil vkrajský nemocnici už po 3.Tak to jde dokola praťte mi prosim celý život mám uplně na ruby co stim mám dělat tolik testů mám za sebou a na nic nepřišli uš mě to celýho žere!VIM JSOU HORŠÍ NEMOCE. MARIAN

Sraz lupusinek v Pcích

(Leona, 9. 6. 2010 9:39)

před 5minutami jsem se dozvěděla že se z nemocnice ani tento týden nedostanu a proto se moc omlouvám,ale sraz musím zrušit.Je mi to líto,moc jsem se na vás těšila,ale nemoc zase vše pokazila....Leona

Jarušce

(Agata, 8. 6. 2010 16:05)

Jaruško, ta cukrovka co máš je po Medrolu, je to tzv. sekundární a hlavu si s ní nelam, to pomine, až ti snížej dávky Medrolu. Najdi si diabetickou dietu na netu, necukruj a jez pravidelně malé dávky a uvidíš, že to půjde.
Bohužel nemám čas, nemohu dělat nové články, zkus vyhledávač, určitě najdeš spoustu popudů, pokud ne, něco ti najdu, písni mi, ale musíš napsat CO KONKRETNE HLEDAS!!!papa
agata


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97

následující »