Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaše názory kolem vztahu psychiky a SLE

14. 4. 2008

Moje milé     

   

 

 

Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics

 

 

 

 

 

Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics           Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics               Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics            Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics


Hlavní tema :

co si myslím, nebo spíš cítím, že je psychická nebo i jíná příčina mých potíží, které vyústily v SLE?


 

Obrazek

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Vlci

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Můj lupus v mojí hlavě..............

(Mája Janečková, 7. 10. 2008 15:50)

Ahoj! Poprvé jsem na těchto stránkách a tuze se mi líbí. Konečně! Mám lupus od 14 let, je mě 28 let. První věc byla se s ním skamarádit a nikoli proti němu bojovat, protože pak mě zlobí. Tudíž HONZO, držím palce a přeji vlka v kleci!!!! Mám diagnostikovaný lupus erythematodes s postižením CNS - centrální nervová soustava, nyní mi připisují do zpráv dodatek neuropsychické postižení. Vždycky jsem myslela, že to nijak nevnímám, ale při jednom rozbouření lupusu se mi stalo, že jsem neovládala vůbec nohy. Udržely mě, ale lítaly mi jak kašpárkovi na niti. Později jsem se tomu hodnš nasmála, musela jsem vypadat komicky. Jinak celkově je moje psychika nepříliš vyrovnaná, především v období zvýšeného stresu. Jsem pak velmi emotivně nevyvážená, často brečím nebo se zlobím, připodobnila bych to lítavým psychickým stavům před a při menstruaci. Nejvíc tím asi trpí můj manžel, ale zatím je velmi statečný. Zkoušela jsem mraky věcí. Léčitelé, psychiatry, bylinky. Osvědčila se zatím průběžná psychologická terapie, když je nejhůř, dále pak meduňka na spaní, pupalkový olej na zklidnění, dále olej z lísky obecné, meditace. Stačí také se zeptat v lékárně na bylinky proti stresu a jsou schopni poradit. Musím říct, že někdy jsem sama pro sebe velmi náročná. Hlavně pozor na stres, ten je pro vlka to nejhorší!!!!!!!!!!!!!! A pozor na některé revmatology a internisty. Sdělíte jim, že nejste psychicky v pohodě a někteří na to vůbec nereagují. Papa

vlčáku Honzo

(Ludmila, 14. 9. 2008 15:48)

Ahoj, už jsi se vrátil z revmaťáku? Dej o sobě vědět.
Zajímáš nás.

Je to opravdu pravda?

(Ludmila, 14. 9. 2008 15:43)

Mně to prostě nedá, i když s Osho se nemohu přít ani polemizovat. Podle mého,dítě,které má v sobě lásku, protože je milováno, umí lásku dávat. Zvířata také umí lásku dávat, když jí dostanou. V rodině je to většinou o dávání a dostávání lásky. Pokud to není o lásce, tak je to špatné. Lásku neumí dát jen ten, kdo jí nedostal, kdo nedostal nic a nic také neumí dát. On vlastně nic nemá, tak jak by něco mohl dávat. Jsme rozdílné typy. někomu stačí lásky málo a je spokojený, někdo je zahrnut láskou a přesto je stále nespokojený, nešťastný, zdá se mu, že jí nedostává dost. Věřící mají obrovskou výhodu. Křesťanský Bůh je milující Bůh, je všudypřítomný, takže jsou stále a za všech okolností milováni. V tom je obrovská síla.
Troufnu si tvrdit, že malé dítě umí milovat, bezbřeze a nepodmíněně milovat, a má toho mnoho, co může dávat a dává. Dospělé obohatí i tím, že jeho směšnosti přijímá, a přesto, že jsou někdy tak nemožní, má je přesto rádo.

zase jedna hluboká pravda...:o)

(síma, 13. 9. 2008 3:02)

Když jsme se narodili, nevěděli jsme, jak milovat. Láska je umění, kterému je třeba se naučit. Stěžujeme si, že nedostáváme lásku, kterou chceme a potřebujeme. Ptáme se sami sebe, kde se bere všechna ta úzkost v nás. Co se děje uvnitř nás, když se potkáme s hlubokou ztrátou – když nám odejde partner nebo zemře rodič? Za strachem se skrývá naše opuštěné vnitřní dítě. Kvůli zraněnému vnitřnímu dítěti většina z nás žije v závislosti a není schopna vytvořit pevný intimní vztah. Dokud se s ním nespřátelíme, nebude náš život nikdy radostný a plný lásky. Když se ale otevřeme svým zraněním a začneme je léčit, můžeme transformovat vztah k sobě a druhým lidem od závislosti k vyzrálé lásce. Přijetím, pochopením a vytvořením prostoru můžeme odkrýt nejhlubší rány naší duše a vyléčit je.

Každý chce být milován.
Ale to není šťastný začátek.
A přichází proto, že dítě, malé dítě,
neumí milovat, neumí nic říct, neumí nic udělat,
nemůže nic dát – umí jen přijímat.

Malé dítě prožívá lásku jako přijímání.
Potíž je ale v tom, že každý byl dítětem
a každý má stejně nutkavou potřebu být milován.
S tím se rodí všichni.
Všichni žádají – Dejte mi lásku! –,
ale není tu nikdo, kdo by dával,
protože ti druzí byli vychováni stejně.

Osho

simo,

(janina, 5. 9. 2008 21:54)

diky, je to fakt zajimavy.

zajimava citace o emocich!!!

(síma, 3. 9. 2008 18:28)

http://www.dashofer.cz/?sekce=3&uroven=2&obsah=9&cid=197559&wa=WWW08E7%20ZD&uid=1233477&e=194212&odkud=ENZD

Juknete se sem, emocionalni zraneni je horsi nez fyzicka bolest..to vedci zjistuji až dnes!!:o(

vlčák

(Honza Recividista, 20. 8. 2008 17:01)

V roce 1997 mě kousl vlk a podařilo se mě ho celkem bez vekých problémů zbavit. Byly za tím dávky 60mg.prednisonu+ plagenil-snižýováno až na nulu. A byl jsem v pohodě a vlk v kleci.Teď se vlčák opět vráti a revmaták ani já si sním nevíme rady-zatím. Od zítra se o něm budem společně radit a věřím, že opět zvítězíme.
Všem kteří věří, přeje úspěřný boj a vátězství Honza Recidivista.

Konstelace

(Ludmila, 18. 7. 2008 13:24)

včera jsem byla opět na archetyppálních konstelacích. Přišlo nás pár, jsou dovolené a prázdniny. Přesto je mi jasné, že to byl z mé strany špatný nápad. Konstelaci musíš postavit na člověka ne na nemoc. Archetypy v nás jsou mocné a dost s námi mávají. Mají sílu uzdravit i pravý opak. Naštěstí se kromě Tebe, Agátko, nikdo o konstelace nezajímal, takže pokud bude někdo zklamaný, tak jen Ty. Omlouvám se.

zajímavý čl.o psych.onem. ve společnosti

(Agata, 16. 7. 2008 0:38)

http://www.chytrazena.cz/zdravi/nemoci/nenechte-ze-clena-rodiny-udelat-blazna-2799.html

Podle mne,velmi podnětné!!!
Ahojky,Agata

Konstelace

(Ludmila, 30. 6. 2008 19:08)

Děvčata, já začnu sondovat. Napíšu těm, co to dělají a až se mi ozvou - doufám, že ano, dám vědět.
Myslet bychom měly hlavně my, protože to je nóvum a mám vyzkoušeno, že myšlení bolí hlavně v létě o prázdninách. My víme, co potřebujeme. Nebude to hned, ale asi by šlo spojit několik druhů konstelací.
Co se týče počtu - to nerozhoduje, může se postavit někdo v zastoupení. Teď nedávno jsem byla přítomna konstelaci se 3 členy a perfektní. Šlo o partnerskou konstelaci.
Zatím jsem o kolektivní konstelaci na nemoc neslyšela. Vždy se pracuje s jedním jedincem a hledá se similimum, jako při homeopatické konstituční léčbě.
Pokud by se postavilo víc Lupusinek a výsledek byl podobný bylo by to nadějné.
Možná by šlo použít prvků z terapeutického procesu popsaného v Cestě od Brandon Bays. Holky, jakmile nás bude víc, tak se budem v nápadech doplňovat a podle výsledků pojedeme dál. Něco se ukáže dobré, něco ne.
Agátko, souhlasím s Tebou, jsme ve stejném vlaku, jenže jedna je introvertní, jedna extrovertní. Jedna nechce se sebou expedimentovat a toto je expediment, druhou to naopak zajímá.
Přesvědčit laika léčitele, že musíš brát kortikoidy téměř nejde, takže tohle nám nehrozí - alespoň si myslím.
Znám se s děvčaty, které dělají rodinné konstelace. Problém je, že jsou prázdniny a holky mají děti - malé děti a děti školou povinné.
Mohly bychom zatím myslet samy. Pomož si sám a bude ti pomoženo. To vždy platilo a platí stále.

Ludmile

(janina, 30. 6. 2008 13:14)

ahoj, ano, hodne "znaku" je spolecnych. jenze potiz bude podle mne v tom, ze na kazdeho pusobi veci jinak, protoze kazdy je jiny, a kazdy jinak uvazuje, jedna, premysli... mechanismus asi bude podobny, ale priciny ne. nadeji vidim v tom, ze u vsech shodne zabiraji kortikoidy, tak tam mozna nekde nejake reseni bude. ja nevim - da se konstelace postavit jinak nez individualne? napriklad jinak nez pro jednotlivce, partnery, rodinu? pak by to mozna byla moznost.

dodatek

(Ludmila, 30. 6. 2008 8:18)

Sotva jsem odeslala předchozí článek mě napadlo,že bych mohla v případě zájmu dohodnout terapeutické konstelace tady v Praze. (Jsem z Prahy a s některými psychoterapeuty, kteří dělají konstelace se znám osobně.)

konstelace

(Ludmila, 30. 6. 2008 8:13)

Milá Símo a milé Lupusinky
Símo Tvůj příspěvek o B.Brennan mě navedl na stránky Sáry Mixanové. Napadlo mě, zda bychom se s ní nemohly dohodnout ohledně jakých si terapeutických konstelací při SLE. Věřím tomu, že by se dal vysledovat spouštěcí mechanismus tohoto závažného psychosomatického onemocnění. Agátka udělala skvělou věc - založila tyto stránky a my díky tomu o sobě víme. Víme, že nejsme sami, že nejsme samy, které jsme bolavé, unavené, někdy oteklé a tak dál. Jenže to jsou stále jen symptomy dané nemoci. Co jí spouští? Proč se imunitní systém přeprogramuje a napadá vlastní tkáně? Příznaky či projevy nemoci jsou si dost podobné. To mě vede k tomu, že by měl být podobný i spouštěč. Pokud by nás lupusinek bylo víc, kdo by měl o takovýto soukromý výzkum zájem, možná bychom na něco přišly. Jsme přece chytré holky a k tomu v Čechách. Paní Sára bydlí za Konstantinovými Lázněmi, ale zas taková dálka to není. Jinak ordinuje v Plzni. Na konstelace musí být prostor. To už jsou maličkosti, základní je zjistit zájem mezi Lupusinkami. Tak holky prosím Vás dejte nazávazně vědět. Nejlépe sem.

Ludmile i ostatním

(síma, 27. 6. 2008 23:14)

zabývat se podvědomím je nutné..nebot nechytrý ten,kdo si myslí,že příčiny nemocí a tím i řešení nalezne vně svého těla!!!..nějakej citát ani nevím odkud!
Já jsem vyzkoumala pomocí korespondence s absolvetkou kursu B.Brennan,češky žijící ve švýcarech,že jsou absolventky ještě dvě v čechách,jen nejsou na stránkách B.Brennan napsané.
Budu je určitě kontaktovat ohledně terapie,kdo máte zájem,předám vám kontakty,poslali mi maily a telefony!!
papa
Síma

Podvědomí

(Ludmila, 24. 6. 2008 8:37)

Lupusinky, halo, jste tam. Vůbec nepíšete, nebo píšete málo, alespoň si to tak myslím já. Naposledy o sobě dala vědět Janina před 20 dny. Psychika je u psychosomatického onemocnění na prvním místě zájmu. Zabýváte se některá v rámci léčby svým podvědomím? Jak je z článku Toma na Novinkách zřejmé, má to obrovskou cenu. Dnes jdu opět k Calábkovi do Mandaly na seminář a snad dojde i na archetypální konstelace, tak uvidím. Léčba pomocí bohů či archetypy bohů našeho podvědomí se zdá být účinná. Přeji všem krásný den.

seminář

(Ludmila, 20. 6. 2008 11:38)

Byla to hlavně nová legislativa a statistika. V souhrnu, stát se zříká veškeré péče o psychosociální pacienty. Všichni jsou z toho dost vyděšení, já také. Teď, když jsem viděla napsané datum 18.6.2008 mi došlo, že by bylo bývalo mé babičce 120 let. Tak to byla jediná pro mě zajímavá a pozitivní informace. Asi toho bylo víc, ale mě to nezaujalo.

Seminář o léčebných ...

(Ludmila, 18. 6. 2008 14:34)

Ahoj,
děvčata, nějak nám tady vázne diskuze. Nyní jsem se dověděla, že zítra pořádá primátor Prahy seminář o současných léčebných psychologických postupech. Je v 11 hod. Malostranské nám.č. 7/19 v přízemí - v tzv. Konírně. Je to bezplatné. Myslím, že tam zasedá senát. Ještě jsem ve sněmovně nebyla, tak jsem zvědavá. Pokud i seminář bude zajímavý, dám vědět.

mas naprostou pravdu

(janina, 4. 6. 2008 21:04)

ale cesta "objevovani" je hodne tezka. na druhou stranu co neni, ze :)

dik, Simo, za psani, udelalo mi to radost :)

znáš alchymistu?

(síma, 3. 6. 2008 21:43)

V Alchymistovi od Coelha se praví:když něco moc chceš,celý vesmír se spojí,aby Ti v tom pomohl.
Třeba Cesta od Brandon Bays je vstupenkou,jen chtít!

sime

(janina, 3. 6. 2008 21:39)

jenze na to prijit...