Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jsou tetování a lupus SLE slučitelné?

14. 7. 2008

 

 

 

 

 

Názory k zamyšlení:

1.u autoimunity se na vzniku nemoci nebo jejím vzplanutí mohou podílet silně i vlivy prostředí - není proto moc vhodné organismus zatěžovat tetováním kůže.


 
2.Je to ovšem na osobním rozhodnutí každého a také na aktuálním stavu onemocnění.Na zákazy se ale už dávno nehraje, je před rozhodnutím potřeba vědět  a načíst si hodně info o tetování!



3.Hrozí i zvýšené riziko infekce, hlavně, když si vyberete nějaký " pofiderní "salon. Ale i při exkluzivním salonu není zaručena vaše "pohodová" reakce na barvivo, které budete mít desítky let uložené pod kůži...



4.Při SLE je reakce na infekce všelijaká a hlavně může zhoršit nemoc tím, že zvýší aktivitu nemoci (protože se protilátky mohou "opřít" proti dalším vlivům a to jsou barviva v kůži a tím aktivovat už tak splašenou imunitu).



5.Alternativou je tetování henou - přirodním barvivem (je krátkodobější), ale i to není bez rizika, pročtěte si odkazy:

Informace :

http://www.mineralfit.cz/clanek/381--tetovani-hennou.html


Nebezpečí:

www.chytrazena.cz/zdravi/nemoci/cerna-henna-poskozuje-zdravi-2545.html


http://zdravi.idnes.cz/docasne-tetovani-neni-bez-rizika-do6-/zdravi.asp?c=A080627_102209_zdravi_bad


6. Podívejte se ale, jak náročné (nejen časově ale i finančně) odstranění tetování!!!!!



Nedá se to vydržet bez tetování?...kvůli módě si poničit zdraví?

Najít si nějaký jiný způsob, jak se cítit dobře?

 

 

 

 

 

 

 

 

Permanentní make-up i tetování /rozdíly/:

 

 

 

 

 

 

 

 


Poučení:
Permanentní make-up, dále jen MPÚ, neboli mikroimplantace pigmentu do pokožky speciálním přístrojem, se převážně používá pro úpravu obočí, očních linek a kontur rtů, dále pak ke korekci vzhledových vad.

Tato technika vychází z modifikace starého tetovacího umění, přičemž základní rozdíl spočívá v hloubce implantace pigmentu. Při klasickém tetování se používají těžké barvy, které se vpravují hluboko do kůže a nejsou likvidovány obranným systémem (fagocyty, lymfatický systém). Případné odstranění je náročné a zůstávají po něm trvalé následky v podobě jizev. Při MPÚ se pigment implantuje pouze do pokožky, do spodní části zárodečné vrstvy a používají se lehká barviva převážně na přírodní bázi, která postupně, přirozeným způsobem v kombinaci s UV zářením, odbourávají. Tyto rozdíly se promítají v konečném efektu, kdy výsledky klasického tetování jsou prakticky doživotní, kdežto pigmentace PMÚ je časově omezena zhruba od jednoho do pěti roků v závislosti na vnějším i vnitřním prostředí jedince a dá se předčasně odstranit.


 

 

Obrazek Kontraindikace (zákaz): -platí pro permanentní make-up i tetování!!!!

 

 

¦     Užívání acylpyrinu nebo jiných léků na tzv. ředění krve (vysadit 28 dnů před aplikací).
¦     Užívání antibiotik.
¦     Alergie na léky a anestetika.
¦     Zvýšená krvácivost, snížená srážlivost krve.


¦     PMÚ není vhodný za těchto podmínek: nachlazení, rýma, kašel, bolest hlavy, bolest v krku, v prvních třech dnech menstruace, v těhotenství, apod.
¦     Při vysokém krevním tlaku je aplikace možná, ale tlak musí být kompenzován léky.
¦     Při diabetu (cukrovce) ano, ale jen když zákaznice drží pouze dietu, při aplikaci inzulínu je doporučena konzultace s lékařem.
¦     Při zvýšením nitroočním tlaku není vhodné provádět aplikaci očních linek.
¦     Onemocnění štítné žlázy a jiných chronických onemocněních konzultovat aplikaci s ošetřujícím lékařem.
¦     Po aplikaci rtů u zdravotních sester není vhodné nosit ústenku do vyloupání stroupků.
¦     Při poruše imunity např. po chemoterapii a nemocech imunity provádět nejdříve za 6 měsíců, u onemocnění je nutné konzultovat s imunologem!


 

Aplikace:
Zaléčení a příprava:
-         najedená, 24 hodin předem žádné alkoholické nápoje, minimálně 12 hodin odlíčená, 4 hodiny před aplikací bez kávy a kouření, 3 dny bez solária
-         preventivní opatření proti oparu dle pokynů
-         aplikace obočí: obočí vytrhané déle než 48 hodin, jinak by se mohl dostat pigment do otevřených papilek a tak by vznikla nežádoucí tetován

 

 

 

 

 

 

 

 

citováno ze stránek: http://tetovani.wz.cz/make-up.html


Tetování - klasickéObrazek:

Vše o tetování:

http://www.tetovani.org/


Tetování hennou Obrazek:

Co a jak se dozvíte tady:

http://www.tetovani.org/hennou


Pro ty, které jsem neotrávila a dočetli až sem, mám jako odměnu jeden odkaz na americké stránky, kde se holky s tetováním a lupusem pochlubili nejen svými tetovážemi, ale i příběhy kolem nich.

Pokud byste chtěly, klidně je můžeme následovat...Pošlete fotky a povídáni o tatoo a uveřejním je ve speciální rubričce...

http://cure4lupus.org/information/lupus_&_tattoos.htm


 


Hygiena a použité materiály:
-         vždy se jedná o jednorázové, sterilní pomůcky a prostředky, žádný materiál se nepoužívá opakovaně


Znecitlivění před a v průběhu procedury:
-         jelikož pokožka na obličeji je velmi citlivá, provádí se před i v průběhu aplikace pro zmírnění bolesti místní znecitlivění povrchovými anestetiky. Pokud se permanentní make-up provádí na očních víčkách, lze použít speciální oční kapky se zklidňujícím účinkem.
-         Vlastní aplikace se provádí zásadně a bezvýhradně dle předkreslení schváleného zákazníkem.


 Pokyny pro ošetření po aplikaci:
            Poté, co Vám byl proveden permanentní make-up, máte za sebou polovinu úspěchu, další polovina spočívá v tom, jak budete permanentní make-up ošetřovat v průběhu jeho hojení. Proces hojení závisí na aktivitě pokožky a na vlivu okolního prostředí, prvotní regenerace trvá 3 až 7 dní, úplná cca 1 měsíc.
            Tyto dny lze rozdělit do několika etap: první etapa do odpadnutí stroupků, druhá do úplného vyhojení a stabilizace vybarvení.
            V první etapě vypadá permanentní make-up velmi výrazně, protože pigment smíšený s tkáňovým mokem i krví může ve stroupcích získat tmavé zabarvení. Stroupky můžou vydržet 2-4 dny (obočí až týden), pak se začnou odlupovat. Po jejich samovolném odpadnutí se objeví konečný tvar, konečná barva bude stabilizována až po měsíci (po první etapě je pigmentace značně světlejší než výsledný efekt). První etapa je rozhodující období pro docílení výsledku hned napoprvé bez nutnosti muset něco opravovat. V tomto celém období hojení stroupky nemůžete namáčet, odstraňovat a zrychlovat proces hojení pomocí jakýchkoli prostředků. Pigment je totiž do pokožky aplikován velmi mělce a v období hojení jej pokožka počíná odlučovat, čímž se vytváří stroupek. Pod stroupkem se hojí pokožka, která do sebe nazpět vstřebává odloučený pigment. Jestliže stroupek silně namočíte nebo jej odstraníte před stanovenou dobou, pak se nebude vstřebávat nic a vznikne mezera vyžadující korekci. Obráceně, při znečištění se vstřebávají i nežádoucí látky a může dojít ke změně barvy či k infekci. Jediný způsob ošetření, a to pouze u rtů, nikoli u obočí či linek, v této době je aplikace velmi lehkého filmu přípravku DermaREG dvakrát denně, nejdříve však druhý den od provedení, v prvních 24 hodinách pouze papírovým kapesníčkem odsávat tkáňový mok aby se neutvořily velké stroupky.
           Další nezbytnou podmínkou je spát v tomto období pouze na zádech, vyhnout se znečištěnému prostředí, nenavštěvovat posilovny, bazény, solária, chránit se před sluncem, (i po zhojení, UV záření podstatně zkracuje životnost PMÚ) nepoužívat samo-opalovací prostředky, pudry, prostředky s AHA kyselinou, rtěnky, žádné mastné prostředky a líčidla, vyhnout se vysoké tělesné námaze, nekonzumovat silně zbarvené potraviny (káva, víno, atd.)


Korekce, odstranění, následná aplikace:
            Korekce není součástí ceny za provedení permanentního make-upu. Jestliže dojde k vymizení barviva, je možné pigmentaci opakovat ve stejném místě (po analýze příčin) až po úplném zhojení pokožky a konečném vybarvení pigmentu (minimálně 4 týdny).

Obrazek

ObrazekObrazek


 

Informace (bez legrace):

Obrazek


 

http://www.asklepion.cz/problemy/tetovani-odstraneni/


ObrazekZkuste si představit si situaci: jste bez tetování - budete na tom psychicky stejně jako v situaci, kdy si sama vlastnim přičiněním (rozhodnutím o tetování) zhoršíte stav onemocnění?

Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Andělé

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář