Jdi na obsah Jdi na menu
 


Thajská masáž

6. 4. 2007

Jedna z východních technik masáží, které je už možno zakusit i u nás v zemi české Obrazek.

Jedná se o ucelenou soustavu cviků ve spojení s aktivací energetických center pomocí znalosti akupresurních bodů.

Umožní vám poznat sama sebe v pohybu i doteku a znovuobjevíte vaše skryté rezervoáry sil.

Obrazek

Tato masáž obdivuhodně kombinuje protahování různých částí těla a mačkání tlakových bodů. Její stáří se odhaduje na 4000 let. Spojuje v sobě několik oblastí alternativních léčebných technik včetně známé jógy.

V Thajsku se v současnosti rozlišují dva základní styly známé pod názvy „Jižní“ a „Severní“ styl. Během staletého vývoje se lehce pozměnily. Obecně řečeno je severní styl mírnější než jižní. Větší důraz je kladen na práci na nohou a na energetických drahách, důležitý je kladen na rytmus a pomalé plynulé uvolnění. Jižní styl je více manipulativní, používá rychlejších pohybů, typické je časté “brnkání“ na nervy - technika na severu nepoužívaná.

Její obrovská výhoda spočívá v uceleném způsobu léčby. Otevřením a pročištěním energetických drah a center dosáhneme nejen toho že pohyb, který nám dělal velké problémy, se pro nás stane snadno proveditelným, ale protože vše souvisí se vším, začne se lepšit i celkové zdraví. Mačkáním tlakových bodů se posílí činnost vnitřních orgánů a tím se zvýší i naše odolnost v celkovém slova smyslu.

Jak taková masáž probíhá ?
Je to jedna z mála masáží, která se provádí přes oblečení. Proto se doporučuje vzít si sebou volné sportovní oblečení, v němž se cítíte dobře a neškrtí vás. Samotná masáž probíhá na masážním lehátku nebo na matraci speciálně k tomuto účelu vyrobenou. Nejprve se začínají masírovat chodidla, kde je velké množství reflexních plošek a ty pak po promasírování pomohou uvolnit problematická místa. Pokračuje se nohama v poloze na zádech přes břicho a horní končetiny, po té následuje poloha na boku a na břiše, končíme vsedě.

Obrazek

Jak často thajskou masáž absolvovat?
Odpověď je jednoduchá. Jedna masáž nepomůže odstranit problémy naráz, ale postupně, proto se doporučuje pravidelnost a tím i možnost provést sestavu thajské masáže, která bude přímo šitá na míru.

Doporučení:
Před masáží je dobré ten den absolvovat koupel (není to podmínka, ale pro Váš lepší pocit.)
Na samotnou masáž je potřeba si vzít s sebou něco na převlečení: nejlépe dlouhé kalhoty či tepláky z tenké, měkké látky a tričko

Obrazek

Tak odvahu a příjemné dojmy!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář