Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spinal touch

10. 9. 2007

O metodě Spinal Touch
 
Metoda Spinal Touch je velice jemná neinvazivní doteková terapie založená na technice strukturálních tlaků a využívající působení na akupresurní body, meridiánové dráhy a reflexní zóny, jenž se nacházejí na hýždích, zádech, krku, hlavě a na břiše.
Řadí se mezi tzv. holistické metody. To znamená, že působí na tělo jako na celek, nehledá přímo chorobu, ale vychází z předpokladu, že je-li harmonizován celek, bude harmonizována i příčina bolesti a tím dojde k jejímu ozdravění.
Tělo si samo najde svojí cestu.
Tato technika pomáhá aktivovat a maximálně využívat vlastní regenerační schopnosti organismu k dosažení vnitřní rovnováhy.
 
Přestože je tato technika poměrně mladá (v dnešní podobě asi 40 let), nachází pro svoji účinnost stále více spokojených klientů.
Spinal Touch působí na mnoha úrovních – fyzické, biochemické, emocionální a energetické, proto jí řadíme mezi „širokospektrální metody“. Je používána při harmonizaci kostí a svalů, jednotlivých orgánů, při psychosomatických poruchách.
Především je však zaměřena na oblast páteře, srovnání těžiště a držení těla.
Pro její bezpečnost, neinvazivnost a nenáročnost na vybavení si získala mnoho příznivců na celém světě, především pak v USA, Kanadě, Velké Británii, Španělsku a Austrálii.
 
    Během provedení metody Spinal Touch dochází k vyrovnání a uvolnění pánevní oblasti, k napravení těžiště těla, jenž se nachází v přechodu bederní páteře a křížové kosti v tzv. sakroiliakálním skloubení a k velice hlubokému uvolnění celé struktury páteře a jejího okolí. Díky tomuto uvolnění a srovnání pánevní oblasti se páteř začne jakoby samovolně vracet do správné pozice, dále se aktivují samoléčebné mechanismy a zlepší se průtok energie v těle. Jak již bylo výše zmíněno, tato technika napomáhá také zlepšení funkcí orgánů, především pak trávicího a vylučovacího systému. Metoda Spinal Touch také výrazně působí na celý nervový systém a na náš psychický stav, který velice úzce souvisí s naším postojem a držením těla.
 
Více na:

Semináře a výuka této techniky:

www.elementa.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář