Jdi na obsah Jdi na menu
 


Shiatsu

3. 4. 2007

---nebo též psáno Shia-tsu nebo také Šiacu se řadí mezi masážní techniky, její původ sahá až 5 000 let zpátky do staré Číny.

Svoji definitivní podobu a jméno dostala však až v Japonsku ve 20. letech 20.století. Tato japonská masáž v sobě skrývá i prvky přikládání dlaní, pracuje se systémem akupunkturních drah známých z čínské medicíny a teoretickou základnu shiatsu poskytuje právě tradiční čínská medicína.

V překladu shiatsu znamená tlak prsty, proto se při ní používají palce, prsty a dlaně, ale též kolena, lokty nebo chodidla, kterými se znovu nastoluje energetická rovnováha těla.

Děje se tak bez nepříjemné bolesti, zato s pocitem celkové relaxace a pohody. Shiatsu pracuje na celých drahách pomocí strečinku, tlaku nebo doteku. Při shiatsu jsou stimulovány i svaly, klouby, krevní i lymfatický oběh, což umožní zlepšení cirkulace, ohebnosti, vitality i schopnosti myslet.

Při masáži samotné je klient oblečen a proto je je důležité s sebou mít nějaké pohodlné bavlněné kalhoty, triko a ponožky.

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář