Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lymfatická masáž

9. 4. 2007

 

Manuální lymfodrenáž

Obrazek

jemná, velmi příjemná ruční technika, která podporuje a posiluje funkci lymfatického (mízního) systému.
Rekondicní
  • posiluje imunitní systém – prevence proti nemocem
  • detoxikační účinky
  • vyhlazuje celulitidu
  • zeštíhlení končetin
  • kožní problémy
  • pocit težkých nohou u dlouhodobě stojících
  • rekonvalescence u sportovců
  • Zdravotní
  • vrozené poruchy lymfatického systému
  • poúrazové otoky
  • pooperační otoky
  • otoky vzniklé na podkladě nedostatečnosti žilního systému (krečové žíly)
  • tukové otoky
  • otoky pri artritidách, revmatické stavy
  • migrény
  • alergie
  • Každá správně provedená manuální lymfodrenáž má svůj přísný řád,
    který se musí dodržovat, aby měla pro organismus pozitivní, a nikoli
    negativní účinky. A proto by měl toto ošetrení provádět pouze
    kvalifikovaný lymfoterapeut ,který dané problematice
    rozumí a ví jak dané sestavy správně kombinovat podle závažnosti
    problému.

    ...a teď trochu vzdělávání ve zdravotní oblasti pro Vás...

    Lymfatický systém a jeho funkce
    V lidském těle jsou dva nesmírně důležité oběhy, a to krevní a lymfatický.

    Krev a lymfa jsou neustále cirkulující mimobuňkové tekutiny, které přepravují životně důležité živiny a chemické látky do prostorů mezi buňkami tkaniv, kde mohou být absorbované do buněk osmózou nebo difúzí. Oba systémy navzájem spolupracují. Lymfatický systém je vysoko účinný pro zásobování buněk živinami a odstraňování odpadu. Skládá se ze sítě lymfatických cév a z lymfatických orgánů( slezina, mandle.)

    Lymfa se kapilárami dostává do mezibuňkových prostor, kde tvoří tekuté prostředí pro buňky tkaniv( tkaninový mok ). Pokud by tekutina nebyla opět z tkani odvedená, došlo by k jejímu hromadění a celkovému zastavení tkáňové cirkulace. Z části tkaninové tekutiny proto vzniká lymfa, která je z tkaniv odvedena lymfatickými cévami.Lymfatické cévy představují jakýsi drenážní systém tkaniv. Za den se vytvoří 2 – 3 litry lymfy.

    Funkce lymfy je především transportní. Lymfa odvádí z tkani vstřebané látky, odpadové produkty látkové výměny tkaniv a svým složením se podílí na udržení stálého vnitřního prostředí tkaniv a orgánů. Proudění lymfy je zabezpečované podobně jako pohyb krve v žilách.Smršťováním svalstva je lymfa lymfatickými cévami vedená směrem k srdci a poklesem vnitřního tlaku je nasávána do hrudníku. Lymfatické cévy mají podobně jako žíly chlopně, které brání zpětnému toku lymfy.Když je na některém místě její pohyb zpomalený nebo dokonce znemožněný, může dojít k otokům končetin a v oblasti tukového tkaniva ke vzniku celulitidy. Dostatečný průtok lymfy je proto nevyhnutelný pro zdraví organismu.

    Možnosti zlepšení průtoku lymfy
    Zlepšení průtoku lymfy a tím zlepšení celkové činnosti lymfatického systému se dá dosáhnout jak manuální lymfatickou drenáží, tak přístroji. Při používání přístrojů je nesmírně důležité mít na zřeteli a dodržovat fyziologii činnosti lymfatického systému, a to tak, abychom jeho funkci nepoškodili. Proto je potřebné dodržovat a respektovat jeho specifika. Lymfatický systém se totiž odlišuje od krevního systému. Normální tlak lymfy je na rozdíl od krevního podstatně nižší, dosahuje 30 – 40 mmHg. V salonech v důsledku nedostatku informací se nastavují velmi vysoké hodnoty, které jsou až nebezpečné. Pokud se tyto zásady nerespektují, mohou se poškodit kapiláry a následně i lymfatický systém. Pokud stroj pracuje v jistém režimu s hodnotou tlaku 70nnHg, tlak pod pokožkou odpovídá hodnotě 40mmHg, což je asi maximální hranice daného fyziologického tlaku.

    Lymfatická drenáž pomocí přístroje - pro vaši informaci...
    Lymfatická drenáž pomocí přístroje je vlastně velmi jemná povrchová masáž. Kvalitní přístroj je počítačem řízený s možností nastavení více programů podle typu problému. Návleky nejsou vcelku, ale rozdělené na 3 části, což umožňuje přizpůsobit návlek výšce klienta tzv. KIT POINT návleky. Kanálky v návlecích jsou uspořádané ve tvaru rybích kostiček, což zabraňuje špatnému toku lymfy. Počítač automaticky nastaví hodnoty v jednotlivých kanálcích podle vybraného programu a podle krevního tlaku klienta. Na krystalickém displeji můžeme sledovat stroj po celou dobu činnosti, zkontrolujeme, které kanálky jsou v pohybu, jak dlouho bude probíhat ošetření a hlavně, jaký je tlak v daném kanálku. Ošetření se skládá ze 7 – 10 sezení v intervalech 2 – 3 návštěvy za týden. Přístroj je možné využívat při lymfatické drenáži v salonech a regeneračních centrech při kůrách proti celulitidě, lymfatická drenáž se doporučuje i při otocích končetin v důsledku primárního nebo sekundárního lymfatického edému apod.


     
    profil společnosti
    služby
    kontakty
    |

     
     
    masážní stroje
    regenerace
    více >>
    Copyright © 2004, Sentaco spol. s r.o. Všechna práva vyhrazena.
    Realizace © 2004, Xcreative s. r. o.
    Mapa serveruAktualityNapište nám

     

    Komentáře

    Přidat komentář

    Přehled komentářů

    lymfatická masáž

    (Jarka R., 5. 1. 2017 13:08)

    Chodím na ní pravidelně několikrát za rok...celkovou na 2h.-ruční,paní ci mi jí dělá je úžasná,citlivá....masáž mi moc pomáhá,i od otoků.určitě zkuste.