Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zubní implantát u SLE, váháte?

2. 2. 2007

Komu už nějaký ten zubík Obrazekchybí, může pomoct skvělá příručka o zubních implantátech.

zde:

www.straumann.cz/soubory/o0000000176.pdf

 


 

Obrazek

Implantace je moderní metoda náhrady ztraceného zubu a je to super. Mám jeden a je to pocit, jako by vám narost nový zub, který plně patří do vašich ůst (tedy musí být dobře udělaný, to je jasná věc...)


Zjednodušeně řečeno jsou implantáty umělé náhrady zubních kořenůObrazek, na kterých jsou pak připevněny korunky a můstky, případně slouží k ukotvení rozsáhlých snímatelných náhrad chrupu (v pozdějším věku).


Bohužel je to dost drahé....


Je ale možné nechat si udělat předem finanční kalkulaci, našetřit a vydat se pro implantát tehdy, kdy penízky máme. Pojištovna nic nepřispívá, teda ta moje...


Historie používání implantátů sahá až do doby starého Egypta, kde se tehdejší ztracené zuby pokoušeli ranhojiči nahradit čepy ze slonoviny, zlata a jiných materiálů. Jejich moderní vývoj probíhá zhruba od poloviny 20. století a tak se jejich tvar i materiál dnes už celkem ustálil – většinou jde o implantáty ve tvaru válce se závitem, vyrobené z téměř čistého titanu se speciálně zvrásněným povrchem.


Tento titan je naprosto inertní materiál (nereaguje s okolím), podrobnosti o tomto materiálu si přečtěte na Wikipedii:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Titan_(prvek)


 /cituji:

 

 

 

Další důležitou vlastností implantačního systému je univerzálnost jeho „nadzemní“ části, na kterou je upevněna vlastní korunka, můstek, protéza atd. Musí se totiž umět vypořádat s odlišným sklonem implantátů, různou výškou dásně, šířkou korunky, s vysokými estetickými nároky na přední zuby a velkým zatížením zadních zubů apod.


 

Obrazek

 

 

Ale koukněte se na podrobnosti: uprostřed stránky je ke stažení příručka, pacient-kvalita života - PDF:

http://www.straumann.cz/informace-pro-pacienty/

 

Díky své vysoké chemické netečnosti se titan v okolním prostředí nevyskytuje v takové formě, která by mohla být metabolizována živými organizmy. Není proto známo žádné zapojení titanu do enzymatických reakcí nebo jejich jiné biologické uplatnění!!!!!! / .......takže je bezpečný i pro lidi s kdejakou autoimunitou a já jsem dobrým příkladem, mám jeden implantátek a jsem úplně v pohodě....


 

Náhledy fotografií ze složky Srdce

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ja tedy koukam

(Kaja, 25. 4. 2012 4:28)

ja tedy koukam, tady se snad najde odpoved na vsechno.. :-)