Jdi na obsah Jdi na menu
 


Agua-aerobic

17. 8. 2007

Agua-aerobic: nebojte se vody.....

Co je aqua aerobic ?

AQUA AEROBIC je aerobní cvičení ve vodě (která sahá cca do 1/2 hrudníku). Je zaměřený na zvýšení fyzické kondice, redukci váhy a vytvarování těla. Odpor vody je v závislosti na rychlosti prováděného pohybu 4 až 42 krát vyšší než odpor vzduchu a tím zvyšuje intenzitu cvičení a současně masíruje svaly.

Vodní prostředí má příznivé účinky na páteř a pohybovou soustavu. Oproti ostatním formám aerobicu je to cvičení bez jakýchkoliv otřesů a tím nejúčinněji chrání nejen naše klouby, ale i kardiovaskulární systém.

Jak nám cvičení ve vodě pomáhá?


  1. fyzické výhody - zlepšení fyzické síly i výkonnosti, zlepšení flexibility a svalového tonusu, vyrovnání svalových dysbalancí, zlepšení krevního oběhu a posílení srdce, rehabilitace svalů, kontrola váhy (redukce a následné udržení)
  2. sociální výhody - cvičení ve skupině je zábavné a přináší radost
  3. psychologické výhody - zlepšení pocitu ze sebe sama, cvičení navozuje příjemné pocity a pozitivní myšlení, dodává nám energii, odbourává stres a napětí, přispívá k relaxaci celého těla

Všechny další informace naleznete na specializovaném serveru, kde jsem si našla i já sobotní akci, kam se pujdu rozpohybovat:

http://www.aqua-aerobic.cz/cojeaqua.asp


 

Náhledy fotografií ze složky Vlci

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

cvičení

(milena, 24. 1. 2009 20:39)

musím potvrdit,že cvičení je opravdu fantastické,chodím dvakrát v týdnu a věřím,že mi to pomůže,zatím jsem byla petkrát,lupus sice nemám,ale patřím k vám,protože ho má dcera a já chodím do bazénu,protože jsem obézní,vřele doporučuji,já chodím na polikliniku v praze na proseku