Jdi na obsah Jdi na menu
 


LUPUS-IN-DVOJKA

5. 3. 2009

Předem se všem omlouvám, selhává mi technika a nějak nejdou příspěvky otevřít / v mailu, myslela jsem, že když je dám na web,bude to lepší, ale stalo se to také/.

Proto prosím, kdo si to chcete přecist, jedinym řešením /zatím/ je zkopirovat si odkaz a přesunout do vyhledavače....ja to časem odstranim, ale zatim na tom makám.diky

agata


 

 

 

 

 1. Hanka  připravila pro mne nesmírně zajímavé povídání o americké spisovatelce Flannery O Connor, která celý život zápasila s SLE a přesto se velmi proslavila - jako talentovaná spisovatelka především povídek. Bude zajímavé i pro vás? Nahlédněte...

www.lupusinky.estranky.cz/archiv/uploaded/9





2. pro pobavení mám pro Vás vzpomínková videa - o vlku, ale k popukání , dávné večerníčky o vlku a zajíci - NU PAGADI! Nedávno jsem byla u kamarádky a její malá holčička je "jela" na videu a já si uvědomila, že tento vlk je rozhodně nesmrtelný..."Sjedte" si je také Vy, na tomto odkaze je parádní SBIRKA!

http://kosmonaut.blog.cz/0611/vlk-a-zajic-video-kreslene-pribehy-1-18

 

 

 

 

Obrazek

 

 

5.Když už jsme u té RS - roztroušené sklerosy, tak jsem nedávno dokončila pojednání o této nemoci, která je taky z velké rodiny aurtoimunitních nemocí a proto si o ní něco počtěte .Odkazek ZDE:
www.lupusinky.estranky.cz/clanky/pribuzna-onemocneni-lupusu/roztrousena-sklerosa---rs




6. nakonec příběh jedné z nás, kterou jsem poprosila, aby se podělila se svou zkušeností s nemocí, která sice není lupusem SLE /vlkem/, ale je velmi příbuzná . Témto jí moc děkuji, má můj obdiv, jako všechny z Vás .

www.lupusinky.estranky.cz/archiv/uploaded/10

-------------------------------------------------------------

Obrazek




Snad vás dnešní číslo pobavilo i poučilo, snad třeba naladilo na psavou notu. Pokud ano,napište nám, budem rády.

Cokoli - tipy na další náměty, spokojenost s obsahem nebo naopak kritiku (ale pokud možno s nápadem, jak z toho stavu ven...)

papa

 


 


Tým Lupusinky-tvůrkyně

Agata a Hanka a dnes i Petra 

 

 

 

 

 

Obrazek





3.přeložila jsem pro vás takové jednoduché rady pro každodenní život s lupusem SLE, nejsou na Lupusinkách, ale asi budete všechno už znát, je tam ale také zmínka o stravě. Pro zvídavé, nakoukněte, třeba opravdu něco objevíte:
www.lupusinky.estranky.cz/archiv/uploaded/12

 





3. jedna z nás a to Petra z Moravy  se při svém sžívání s nemocí rozhodla více věnovat své stravě. Nejen že jsme to, co jíme, ale i vědci už říkají - že strava může ovlivnit mnohem více, než si myslíme. Tak vzhůru do čtení, zkušenosti jiných jsou vždycky autentické a zajímavé.

www.lupusinky.estranky.cz/archiv/uploaded/11

 

 






4. K tematu stravy připojuji zajímavý odkaz na video o makrobioticke stravě a také další video na stejném serveru s povídáním o holčině, které makrobiotika nesmírně ulevila při vyrovnávání se s roztroušenou sklerosou - RS:


Makrobiotika - jak přeladit svoje chutě (video):

 

www.cestyksobe.cz/cesty-k-telu/zdrava-strava/zuzana-teresova/182.html

 

 

Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Medvídek