Jdi na obsah Jdi na menu
 


Antiaging medicína,boj proti stresu!

1. 11. 2007

 Co je stres zač a jak souvisí s lupusem?

...ůvodem jedna demonstrativní citace...

Obrazek

 


Stres je zánětlivý!

Akutní psychický stres zvyšuje v krvi množství látek, které značí zánětlivý proces v těle.Tvrdí to Londýnští vědci vedeni Andrewem Steproem na základě rozboru několika studií, jichž se zůčastnilo  1 750 pacientů.

"Při stresu jsou uvolňovány do krve látky typu interleukin-6, c-reaktivního proteinu CRP a další, které pozorujeme při vzniku nebo zhoršení mnoha chorob - např.: srdečních, revmatických či chronických kožních."Proto vědci toto zjištění považují za důkaz, že mnoho onemocnění včetně infarktu,Crohnovy choroby, lupenky i revmatoidní arthritidy a lupusu může být provokovány "pouhým" stresem at už chronickým nebo akutním."


 

 

Obrazek

 

Přestože stres obyčejně přímo nezpůsobuje smrt, dlouhodobé vystavení stresu může zvýšit předpoklady, že se vyvinou u člověka život ohrožující stavy.
Stres představuje silný tlak, který nás může stimulovat během veřejného výstupu, nebo nám může způsobit žaludeční těžkosti. 

Obvyklou reakci na stres nazvali vědci „bojovat nebo utéct“. Když se cítíte v ohrožení, vaše hypofíza vysílá do celého organizmu signály, aby se zvýšilo množství hormonů vylučovaných do krevního oběhu. Nadledvinky začnou na tento signál mozku odpovídat uvolňováním kortizolu a adrenalínu. Tyto hormony pomáhají zvyšovat vaší sílu a agilnost a urychlují rychlost reakce. V krátkodobých stresových situacích je tento proces pozitivní a motivuje vás, abyste pracovali rychleji a vyhýbali se nebezpečí.

Na druhé straně, dlouhodobé účinky stresu mohou mít na váš organizmus negativní vliv. Když tělo vylučuje víc hormonů než normálně, ztrácíte rovnováhu. Tento proces pokračuje do určité konstantní úrovně (kvůli neustále opakovanému stresu), vaše tělo nikdy nebude mít potřebný čas na regeneraci mezi jednotlivými stresovými situacemi. V důsledku tohoto nepřetržitého vlivu stresu na organizmus se zvyšují rizikové faktory obezity, nespavosti, trávicích problémů a deprese. Neustále opakovaný stres souvisí se šesti nejčastějšími příčinami smrti, které jsou cirhóza jater, onemocnění srdce, plic, nehody, rakovina a samovraždy.




Několik vedlejších účinků stresu:
- zvýšená chuť k jídlu, která může vést k přírůstku váhy
- snížené množství žaludečních kyselin, které zpomaluje metabolizmus
- zvýšený krevní tlak
- pokažený žaludek,žaludeční  a dvanácterníkové vředy
- bolesti hrudníku

Kvůli zvýšeným hladinám kortizolu může stres zvýšit riziko vzniku autoimunitních onemocnění, protože potlačuje schopnost vašeho organizmu správně reagovat. Jestliže je organizmus vystavený stálému působení stresu, může docházet k recidivám těchto onemocnění, mezi které patří např. Lupus.

Stres závisí na jednotlivém jedinci – jeho osobnosti, schopnosti v oblasti managementu času, kariéře a genetické výbavě – to jsou všechno prvky, které ovlivňují náš vztah ke stresu. Zděděné vlastnosti mohou způsobit, že někdo je víc náchylný k negativním reakcím na stres než jiný. Osobnost jedince sehrává úlohu při zvládání stresu, může být ovlivněná množstvím stresu, které musel zvládat v dětství. Charakterové rysy se formují v ranném dětství, ovlivňuje nás prostředí ve kterém vyrůstáme. Děti vystavené příliš velkému stresu bývají většinou v dospělosti na stres citlivější.

Klíčem k účinnému zvládání stresu je zdravá strava, pravidelný spánek a cvičení. Hladinu stresu dokáže někdy snížit rozhovor s jiným člověkem. Jeho názor vám může poskytnout nový pohled na něco, od čeho byste původně neustoupil. Stresové situace nebo úzkost někdy pomůže zvládnout kontakt a rozhovor s přítelem nebo s někým z rodiny, komu důvěřujete. Když potřebujete pomoc odborníka, je tu psycholog nebo psychiatr. Zvítězit nad stresem vám pomůže také odhodlání nedovolit stresu, aby ovládal váš život a když si budete udržovat mysl a tělo v co nejzdravějším stavu, hlavně jestliže se stres objeví ve vícero oblastech vašeho života, bude to vaše nejlepší obrana...


Stres v životě:Obrazek

  • přímé rozčilování 
  • velké nervové vypětí - z práce, problémy v rodině - nekompenzované dostatečným odpočinkem a relaxací
  • operace 
  • infekce - akutní ale především chronické
  • kouření 
  • UV záření  (v přemíře) 
  • porod a těhotenství (říká se přece JINY STAV...) 
  • očkování cizorodé - hlavně chemické - látky v potravě a okolí (prací prášky, šampony, léky,Ečka...)

ObrazekStres - zajímavé info povšechně:

http://zdravi.idnes.cz/chronicky-stres-plizive-nebezpeci-dte-/zdravi.asp?c=A071016_082251_zdravi_bad

 http://209.85.129.104/search?q=cache:FwZMlRLy4QsJ:www.img.cas.cz/mi/prednasky/Autoimunitni_choroby.ppt+lupus&hl=cs&ct=clnk&cd=406&lr=lang_cs

http://www.celostnimedicina.cz/stres.htm


Prolistujte si stránky o antiaging medicíně ( což je nově vzniknuvší obor v klasické medicíně, zaměřuje se CHYTRE na prevenci!!!)....

 

Obrazek


Na tomto odkazu, třeba budete zase o něco informovanější:

http://www.a2c.cz/cz/nabidka.html


 

Náhledy fotografií ze složky Vlci

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Вот как импортировать товары из КНР либо Кореи

(Abuct, 18. 3. 2022 16:59)

Всякий предприниматель, принявший решение заняться торговлей с Китайской Народной Республикой, разумеется встречается с неизбежностью оплаты за произведенный товар. Бывает небольшое количество принципов, каковые предпочтительно просчитывать предварительно. Для начала — именно авансовый платеж. У китайских экспортеров, как правило, формирует 30% от общей стоимости счет фактуры инвойс. Лишь отработавши немалое количество лет, также осуществлявши внушительные к тому же постоянные нормы заказов, можно рассчитывать на начало изготовленья вне предварительной оплаты. Постоплата товара является семьдесят процентов к тому же делается перед отгрузкой. Если вы готовитесь сделать товарную инспекцию на завод https://ved-line.ru лучше всего совершить ее накануне окончательной оплаты, при данных обстоятельствах существует объективная возможность на выполнение в полном объеме неисправностей в самые малые сроки. Безусловно все изготовители в Поднебесной строго разграничены на те, кто располагает правом экспортировать свои товары, и те, кто таковыми правами не пользуется. Первые направят вам счет фактуру инвойс в долларах на валютный китайский либо гонконгский счет, а вторые предпочтут получить деньги в национальной валюте на счет физ. либо юридического лица. Если вы определили изготовителя из второй категории, то самостоятельно заплатить за товар у вас удастся, в случае, что вы убедите фабрику одобрить платеж от вас Western Union или с помощью альтернативной платежной системы. Загвоздка кроется в следующем, власти КНР достаточно динамично воюет с нелегальным экспортом и квоты на такого рода валютные операции через такие системы весьма маленькие, вот почему вам придется использовать предложение посредников. Существенно безопасней в случае если такого рода агентом по расчету будет представлена предпочтенная вами внешнеторговая компания, так как в этом случае при вас будет контракт и также основание полагать, почему ваши деньги не затеряются навсегда. Настойчиво не рекомендуем оперировать услугами по переводам физ. лиц, которые никак не заинтересованы в перевозке ваших грузов.