Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladý ječmen

15. 3. 2007

Mladý ječmen 

Mladý ječmen je svěží, enzymaticky živý nápoj plný vitamínů, minerálních látek, stopových prvků a aminokyselin. Představte si rostlinku mladého ječmene, jak klíčí, proráží tvrdou krustu zeminy a dynamicky roste směrem vzhůru ke slunci. V tomto období přímo saje nesmírné množství živin a energie ze země, vody, vzduchu a slunce. V oblasti jeho užitku jsou více jak třicetileté zkušenosti.

Na účinky ječmenné šťávy bylo vypracováno několik desítek vědeckých prací a studií.

 

Všechno, co se potřebujete dozvědět o tomto zdánlivě obyčejném prostředku najdete ZDE:

http://www.ways.cz/produkty.htm

http://www.ways.cz/jecmen.htm

....zaujal mě odstavec o unikátních látkách, tak nějaké z nich cituji:

....je to tošku víc odborné, ale snad se vám podaří prokousat a udělat si názor.


Obrovské množství zajímavých článků o takzvané zelené stravě (do kterých patří chlorella a zelený ječmen) se dočtete na tomto odkazu:

http://www.symbinatur.com/kategorie.php?kat=23


Unikátní látky 

Mladý ječmen obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa, ale o polovinu méně fosforu - prvku, který přebývá ve většině poživatin.

Obsahuje také významné množství manganu a zinku.

Mladý ječmen obnovuje acido-alkalickou rovnováhu. Je 2x účinnější než špenát, nejucelenější zásadotvorná strava. Mladý ječmen obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů. Mladý ječmen má vysoký obsah betakarotenu, vitamínu C, E a vitamínů řady B: B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové, kyseliny pantotenové a cholinu, příbuzného vitamínu B.




V mladém ječmeni zůstávají vitamíny téměř nedotčené




Vitamíny jsou součástí enzymů.Bez enzymů dojde k narušení všech životních funkcí - trávení, dýchání, pohybu atd.

Vědci identifikovali v lidském těle přes 3 000 enzymů.


V roce 1979 zaznělo na Generálním zasedání japonských farmaceutických společností, že extrakt zeleného ječmene obsahuje více než 20 enzymů a studie odhalují další. 45 % hmotnosti Mladého ječmene tvoří bílkoviny (u bílé mouky je to pouze 10 %). Ty mají nízkou molekulovou hmotnost a lidské tělo je snadno využívá. Mladý ječmen podporuje zdravý růst. „Zelené" bílkoviny léčí vředy a chrání povrchové tkáně a sliznice. Rostlinná míza je bohatá na přírodní zázrak - chlorofyl. Ten se v léčitelství používá na „osvěžení krve" a v lékařství je kromě protizánětlivých a desinfekčních účinků ceněn pro deodorační vlastnosti. Používá se k osvěžení dechu a ke kloktání. 

V zeleném extraktu jsou i superoxid dismutáza (SOD), likvidátor volných radikálů; cytochrom oxidáza, enzym urychlující oxidaci a redukci, peroxidáza rozkládající peroxid vodíku na kyslík a vodu pro snadné vyloučení z těla, oxidáza nutná ke zpracování mastných kyselin, transhydrogenáza důležitá pro srdeční tkáň atd.

Mladý ječmen se vyznačuje silnou antioxidační aktivitou. Většina komerčně dostupných enzymatických přípravků (i těch na systémovou enzymoterapii) se získává z krve, orgánů a tkání živočichů.


Mnozí odborníci tyto zdroje zpochybňují a doporučují ryze „rostlinnou enzymoterapii" - zelený ječmen a chlorella.


Např:

V Mladém ječmeni byl objeven účinný antioxidant 2"-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidační aktivita proti oxidačnímu poškození lipidů pokožky způsobenému UV zářením je přibližně pět setkrát vyšší než aktivita vitamínu E.

 

Náhledy fotografií ze složky Motýli